Топлоизолацията на блок, саниран преди 2 години, се стовари на

...
Топлоизолацията на блок, саниран преди 2 години, се стовари на
Коментари Харесай

Вятърът смъкна топлоизолация на блок в София, саниран преди 2 г.


Топлоизолацията на блок, саниран преди 2 години, се стовари на земята след мощния вятър в София. Блокът е саниран за близо 300 000 лв..

„ Много мощен звук чух, удар страховит. Оказа се, че е паднало това огромно пано ”, сподели пред Нова телевизия Кръстьо Хинов. Въпреки сигналите на живущите нито една държавна институция не е реагирала до този миг. Ето за какво те сами са обезопасили региона на блока.

„ Не е паднало до долу, тъй като, аз съм на 5 етаж, бях саниран авансово от алпинисти, имаше дюбели на всички места, а в този момент може да видите, че по тези пана няма нито един дюбел ”, декларира Хинов.

„ Видно не са монтиране дюбели, които да заловен ипиеса, респективно лепилото е положено върху фасадната багра, не върху чиста бетонова основа, която да крепи цялостната система ”, разяснява Ангел Кочев, експерт по строителни действия. „ Обществените поръчки не работят у нас и другата причина е, че ги взимат компании, които нямат лична процедура, те наемат други компании, след това трети ”, разяснява Хинов. Фирмата-изпълнител на санирането е с 28 години опит в строителството. „ Най-вероятно е да речем някаква човешка неточност. Неприятно е и не мога да си го обясня по какъв начин се е случило, тъй като би трябвало да има надзор на обекта ”, съобщи Боби Петров, механически реализатор.

Сигнал на живущите до районното министерство за некачественото саниране е пратен още през февруари. Тогава оттова подреждат компанията да направи неотложен ремонт. А той и до през днешния ден не беше осъществен. „ Няма подозрения, че това ще бъде отстранено за сметка на компанията, тъй като постройката е в гаранция. Ще си понесем всички последици ”, съобщи Петров. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР