"Топлофикация - София" вече няма да може да съди гражданите

...
"Топлофикация - София" вече няма да може да съди гражданите
Коментари Харесай

"Топлофикация - София" вече няма да може да съди гражданите без тяхно знание

"Топлофикация - София " към този момент няма да може да съди жителите без тяхно познание. Промените, които внесох в Народното събрание при започване на годината, най-сетне бяха признати, заяви в утринния блок на Bulgaria ON AIR омбудсманът Мая Манолова.

Това значи, че в случай че търсеното лице не бъде открито на посочения адрес и не реагира на подадената молба от монополното сдружение, делото потегля по общия исков ред и там сигурно ще стане ясно, че не ти си въпросният Стоян Иванов, от който "Топлофикация " претендира сметки, изясни Манолова.

Тя разяснява тематиката поради случая, в който мъж от Смолян се оказа дебитор с близо 1000 лв. на сдружението в София без даже да употребява услугите му.

Стефан Иванов схваща за дълга си преди година, когато частен правосъден реализатор от София му запорира пенсията. Тогава Иванов взема решение самичък да разкрие случая и открива изпълнителния лист, в който е посочено неговото име, ЕГН и чужд адрес в столицата.

Манолова бе безапелационна, че е явно по какъв начин жителят не дължи нищо на "Топлофикация " и дефинира държанието на представителя като несъответстващо и безочливо.

"Ако Стефан Иванов се обърне към институцията на омбудсмана, ние ще влезем в ролята на посредник на упражняващата напън "Топлофикация " и ще я накараме да предприеме нужното ", закани се гостът на малкия екран.

Манолова продължава да твърди, че сдружението се има за недосегаемо, че над него стои институционален и партиен "чадър ", както и че в него се случват доста странни неща, които са и също стопански нелогични.

"Топлофикация " всяка година генерира нова загуба, а в това време покачва заплатите си, усилва административните разноски, прави първокласни заплащания за електронна система, до момента в който нужното виртуално деловодство към момента не съществува. Също по този начин ремонтите, които сдружението прави са минимални, прави се ремонт върху ремонта ", изброи омбудсманът.

Като директен отговорник за дейностите на "Топлофикация " Мая Манолова уточни Столичния общински съвет, който е органът, наблюдаващ дейностите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР