Топлофикация - София трябва да се модернизира. Това е голям

...
Топлофикация - София трябва да се модернизира. Това е голям
Коментари Харесай

Хекимян: Топлофикация - София трябва да се модернизира

" Топлофикация - София " би трябвало да се модернизира. Това е огромен план, който би трябвало да се случи с създаване на когенерации. Всичко, което може да бъде осъвременено там, ще спомогне за понижаване на задълженията на сдружението и сигурно за понижаване и сметките на софиянци.

Това съобщи пред БГНЕС претендентът за кмет на столицата на ГЕРБ-СДС Антон Хекимян.

“Изграждането на когенерация би означавало, че тока, който би произвеждала " Топлофикация - София ", с изключение на топлинната сила, може да стане - в случай че в този момент е 5:1 произвеждане на топлинна, сила, и ток, - ще стане 1:1, което значи, че излизайки на пазара, тази сила може да бъде продавана и да бъдат понижени задълженията на сдружението ”, изясни претендентът за кмет.

Той посочи, че включването на зелена сила в турбините като мощ, да вземем за пример, ще понижи използването на природния газ. “Това значи две неща - купуваме по-малко природен газ, т.е. - харчим по-малко пари за това, и понижаваме сметките на софиянци ”, разясни той.

Сред главните цели на Хекимян като претендент за кмет на столицата е и “нула жертви на пътя ”.

“Нещо, което можем да създадем извънредно бързо, е да стартираме да работим с силата на хората и жителите, за нула жертви на пътя. Смятам, че това е проблем, който към този момент доста от нас, и допира доста от нас, тъй че можем да намерим метод, по който този проблем да бъде решен ".

Хекимян уточни, че Столична община има над 700 камери за надзор на трафика, които със законови промени и малко ъпдейт могат да станат система за надзор на скоростта.

Образованието и построяването на просветителна инфраструктура също е измежду целите на претендента за кмет на ГЕРБ-СДС. “Това е нещо извънредно значимо, което ще усъвършенства живота на хората в кварталите. Всички имаме потребност от това ”, счита той. Един от методите за осъществяване на тази концепция посредством създаване на нови тротоари, поправяне на междублоковите пространства и създаване на паркинги.

По отношение на казуса с презастрояването в столицата и неговото решение, той акцентира, че всичко е обвързвано със стандартите и разпоредбите. “Със сигурност желая ограничение на строителството в кварталите, само че в случай че има такова, то най-малко би трябвало да бъде на задоволително огромно разстояние от съществуващите здания. Трябва да се откри законов метод за затваряне на всички малки врати, които са свързани с това да може да заобиколиш процедурата ”, уточни Хекимян./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР