Топлофикация София трябва да представи на Комисията за енергийно и

...
Топлофикация София трябва да представи на Комисията за енергийно и
Коментари Харесай

КЕВР иска от Топлофикация план за погасяване на задълженията й 

" Топлофикация София " би трябвало да показа на Комисията за енергийно и водно контролиране график за погасяване на отговорностите си към " Булгаргаз " и да осведоми какво ще предприеме, с цел да усъвършенства финансовото си положение. Тези наставления са резултат от инспекция на регулатора, почнала след сигнал от газовата компания, че топлофикацията има близо 330 милиона лв. просрочени отговорности за доставения й природен газ, написа БНР. 

Според " Булгаргаз " този непогасен дълг слага газовото сдружение в тежка финансова обстановка и съществува действителен риск за енергийната сигурност на страната.

Според заключенията на инспекцията високата задлъжнялост на сдружението към " Булгаргаз " е последица от повишените разноски за природен газ и за въглеродни излъчвания заради невиждания растеж на цените им през миналия ценови интервал.

" Топлофикация София " би трябвало да изпрати изисканата информация до края на месеца.

Припомняме, че единствено преди две седмици столична община и енергийното министерство оповестиха курс към поредна промяна на собствеността на постоянно задлъжнялото сдружение. Очаква се в този момент то още веднъж да стане част от страната, т.е. да бъде изведено от общинската настойчивост. 

Освен това стана ясно, че ще се търси частен оператор за сдружението, който да направи нужните софтуерни вложения. Не се знае дали той ще влезе като концесионер, само че несъмнено е, че страната няма желание да приватизира компанията. Търси се огромна компания от интернационален мащаб, която да може да поеме забатачените финанси на " Топлофикация София ". 

Коментари10 коментара
Моля, или се, с цел да участвате в диалога!
 Заглавие
Песента The Gambler е написана от Дон Шлитц през 1976 година И след това е записвана от разнообразни реализатори, в това число Джони Кеш. Кени Роджърс обаче е този, който съумява да направи песента сполучлива и разпознаваема.
20 5 Още КОментари Най-новоПрочети още  Георги Иванов: Националният от </div>

</article>
<style>
.youtube{
  width:100%;height:500px;
}
@media only screen and (max-width: 600px) {
.youtube {
    height:250px;
  }
}
</style>
<div style=Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР