Топлофикация София ще работи цяла зима. Осигурихме договор с Булгаргаз,

...
Топлофикация София ще работи цяла зима. Осигурихме договор с Булгаргаз,
Коментари Харесай

Председателят на СОС категоричен: Не може цялата цена на газовата криза да я платят българските граждани

" Топлофикация София " ще работи цяла зима. Осигурихме контракт с " Булгаргаз ", които имат обвързване да обезпечат газ за цялата 2023 година. Това съобщи пред Българска национална телевизия ръководителят на СОС Георги Георгиев.

Той добави, че остава задачата на страната да подсигурява осъществяването на този контракт и разяснява цената на парното.

" Цената на топлинната сила се дефинира от КЕВР. Неслучайно още от лятото молим да се спре с повишението на цените на топлинната сила, тъй като покачването, което предходният ръководител на КЕВР прокара е 40%, в случай, че " Топлофикация " не е желала толкоз високо нарастване. Това е парадоксът в тази ситуация. Трябва да се престане с това буферът да бъдат хората. Не може цялата цена на газовата рецесия да я платят българските жители ", сподели Георгиев.

Председателят на СОС е безапелационен, че не приказваме за отписване на дълга на " Топлофикация ". По думите му става дума за " прихващане ". Обясни, че страната дължи на " Топлофикация " 680 млн. лв. за създадена електрическа сила, за творби " чист ток ".

" Това е половината сума. Останалите 340 милиона са от разликата курс " купува " и курс " продава ". Заради грешката на КЕВР, който предвижда, че природният газ да вземем за пример за август ще коства 100 лв., единствено че цената му е 300 лв.. Разликата от 200 лв. се натрупва за цялата година, начисляват се и лихви. Намаляват се задълженията на " Топлофикация " на половина, добави той.

По думите му бездействието на предходното държавно управление коства на софиянци 480 млн. лв..
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР