"Топлофикация София" не е направила нито една проверка за кражба

...
"Топлофикация София" не е направила нито една проверка за кражба
Коментари Харесай

Пожалиха крадците на парно



"Топлофикация София " не е направила нито една инспекция за кражба на топлинна сила в здания етажна благосъстоятелност през този отоплителен сезон. Това стана ясно от данни на сдружението, предоставени на "Телеграф ".

Не сме получили нито едно искане за такава инспекция от наши клиенти, оправдават се от сдружението.

Нито един блок не е изискал и снимане с термокамера на фасадите на постройките за уличаване на нелегално ползващи топлинна сила от радиатори, които сякаш са демонтирани, настояват от топлофикацията, която с изключение на снабдител на топлинна сила е и също топлинен счетоводител.

Досега топлинните счетоводители правеха неочаквани инспекции на инцидентен принцип за обири на топлота. Случайният избор бе измежду клиенти, които са декларирали нулево ползване или пък имат доста махнати радиатори. Този сезон, обаче съвсем няма клиенти, декларирали нулево ползване, тъй като разпоредбите за това доста се стегнаха. Изисква се автограф на домоуправителя, плюс този на съседите от всички страни на жилището. Освен това при пътешестване отвън страната, то би трябвало да е за най-малко три месеца.

Проверките за кражба на топлинна сила могат да се вършат с термокамера, без да се влиза в жилището. Те обаче излизат много солено. За задачата етажната благосъстоятелност би трябвало да заплати 43,50 лева, а за разбор на данните – 125,22 лева Ако постройката е с топлинен счетоводител „ Топлофикация София “, цените са малко по-ниски.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР