Топлофикация-София ЕАД вече е възстановила 24 милиона лева на своите

...
Топлофикация-София ЕАД вече е възстановила 24 милиона лева на своите
Коментари Харесай

Топлофикация-София възстанови 24 млн. лв. на клиентите си

" Топлофикация-София " ЕАД към този момент е възстановила 24 милиона лв. на своите консуматори от понижението на цената на топлинната сила, оповестиха от сдружението.

Към 17 август посредством прихващане на сметките за юни са върнати над 10 млн. лева, а със сметките за юли и годишните изравнителни сметки - още 13,8 млн. лева Остават за възобновяване още 12 798 316 млн. лева, с които ще бъдат прихванати бъдещи сметки на потребителите.

Топлинните счетоводители са предали изравнителните сметки за парно и топла вода. На тази база " Топлофикация-София " ЕАД е изготвила общите фактури за потребената топлинна сила за интервала 1 май 2019 година - 30 април 2020 година От през днешния ден те са налични на интернет страницата на сдружението и в центровете за обслужване на клиенти, показват от топлофикационното сдружение.

Предвид ретроактивното понижение на цената на топлинната сила за интервала 1 юли 2019 година - 31 март 2020 година и с оглед даване на цялостна информация на потребителите за изчислението на сметките в известията към общите фактури на потребителите са посочени ценовите интервали и съответната цена на топлинната сила без Данък добавена стойност, фактурираните количества топлинна сила по остарялата цена и изравнение на потреблението по новата, по-ниска цена. Така клиентите ще могат да видят какво е общото им действително ползване за интервала 1 май 2019 година - 30 април 2020 г. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР