Топлофикация София е поискала парното и топлата вода да поскъпнат

...
Топлофикация София е поискала парното и топлата вода да поскъпнат
Коментари Харесай

Задава се много голямо поскъпване на парното и топлата вода

 " Топлофикация София " е поискала парното и топлата вода да нарастнат с 15 % от юли, а токът, създаден от нея по смесен метод - с 32 на 100. Това излиза наяве от оповестените на страницата на Комисията за енергийно и водно контролиране заявки на топлофикациите, предава БНР.

Исканото нарастване при останалите сдружения е сред 5 и 71 % за топлоенергията. До края на предишния месец всички сдружения трябваше да внесат в енергийния регулатор своите претенции за смяна в цените на създаваните от тях топлоенергия и ток. 

С писмо Столичната топлофикация тогава е поискала от Комисията отсрочване с няколко дни, а поисканите от нея цени стават ясни в този момент, след публикуването им от регулатора и плануват 15-процентен скок на парното и топлата вода. 

Втората по величина толофикация - Пловдивската, още в края на март разгласи, че ще изиска да продава топлоенергията си с 23 на 100 по-скъпо. 

За максимален скок упорстват топлофикациите във Велико Търново - със 71 на 100 и в Перник - с 61 %. От сдружението във Враца пресмятат, че при тях нарастването би трябвало да е с 41 на 100, в Бургас - с една трета, а в Плевен - с 16 %. Най-малко повишаване са поискали Варненската топлофикация - със 7 на 100, и Сливенското сдружение - 5 %. 

При създавания по високотехнологичен метод ток настояванията за повишаване се движат сред 17 и 40 %. Тези заявки на топлофикациите енергийният регулатор ще прегледа през месец юни, само че досегашната процедура сочи, че сдруженията желаят много по-високи цени от тези, които най-после Комисията за енергийно и водно контролиране постановява.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР