Топлофикация София е готова с първите сметки за новия отоплителен

...
Топлофикация София е готова с първите сметки за новия отоплителен
Коментари Харесай

Първа сметка за парното в София: До 100 лв. за над половината от битовите потребители

" Топлофикация София " е подготвена с първите сметки за новия отоплителен сезон, като 55 % от битовите консуматори ще получат фактура на стойност до 100 лева, оповестиха от сдружението.
Още по темата
Тази година отоплителният сезон стартира с 28 дни по-късно спрямо 2021 година, допълват от столичното топлофикационно сдружение. Причината бе дългата и топла есен. Тенденцията за по-топло време продължи и през ноември, което способства за 21 на 100 понижение на доставената топлинна сила по отношение на ноември предходната година. По данни на Национален институт по метеорология и хидрология, регистрираната приблизително месечната температура за ноември тази година е 8,1 градуса, по отношение на 6,8 градуса през 2021 година, т.е. през 2022 година тя е била с 1,3 градуса по-висока.

Въпреки по-благоприятните метеорологични фактори от " Топлофикация София " напомнят, че цената на топлинната сила беше нараснала от 1 юли с решение на КЕВР с 40 % по отношение на предишния отоплителен сезон . Това нарастване се компенсира отчасти от пониженото Данък добавена стойност на 9 на 100, само че въпреки всичко то оказва въздействие върху месечните сметки.

Анализът демонстрира, че близо 55 % от битовите консуматори ще получат фактура за ноември на стойност до 100 лева За съвсем 21 на 100 от клиентите цената ще е сред 100 и 150 лева, а за 2,9 % сметките са на стойност над 300 лева, показват от " Топлофикация София ".

Ноемврийските фактури са налични онлайн на toplo.bg, както в партньорските мрежи и в центровете за обслужване на клиенти, осведомят още от топлофикационното сдружение.
 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР