“Топлофикация-Сливен-инж. Ангел Ангелов обяви, че дружеството планира реализацията на нова

...
“Топлофикация-Сливен-инж. Ангел Ангелов обяви, че дружеството планира реализацията на нова
Коментари Харесай

“Топлофикация-Сливен-инж. Ангел Ангелов” инвестира в зелена енергия

“Топлофикация-Сливен-инж. Ангел Ангелов ” разгласи, че сдружението възнамерява реализацията на нова инвестиция, произвеждане на сила от фотоволтаици.

В момента сливенският Топлоелектрическа централа употребява въглища като главно гориво и с цел да работи в бъдеще в унисон с екологичните условия на Европейския съюз, би трябвало да постави старания за последователно заменяне на употребяваното сега гориво с други възможности, които са щадящи за околната среда и отделят минимално количество или нулеви въглеродни излъчвания.

Припомняме, че заради проблемите с доставките на природен газ доста страни възобновиха работата на към този момент затворени въглищни централи в опит за справяне с рецесията. Въпреки краткотрайното връщане към въглищата към момента са в деяние проектите за последователното им унищожаване и доста сдружения интензивно работят по основаване и реализирането на нисковъглеродно произвеждане на сила.

„ Като една от първите стъпки към основаване на по-чисто произвеждане на сила, сдружението нипланира да влага в строителството на фотоволтаичен парк. Благодарение на оборудването, което планираме да построим, жителите ще получават зелена сила “, сподели инж. Павлин Костов изпълнителен шеф на„ Топлофикация-Сливен-инж. Ангел Ангелов ”.

Според капиталовото предложение на „ Топлофикация-Сливен-инж. Ангел Ангелов ” ЕАД, специалистите на сдружението ще се заемат със строителството на фотоволтаична електроцентрала с конфигурирана мощ от 5 МВ. Съоръжението ще бъде построено на територията на бивше хранилище за боклуци в Твърдица.

„ Топлофикация-Сливен-инж. Ангел Ангелов ” има бъдеще и значимо място в българската енергетика.Ще създадем всичко по силите си, да удължим живота на централата, като създадем производството по-екологично “, сподели инж. Павлин Костов.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР