„Топлофикация - Русе“ АД е спазила сроковете при изграждане на

...
„Топлофикация - Русе“ АД е спазила сроковете при изграждане на
Коментари Харесай

Топлофикация Русе изгради ново депо за отпадъци

„ Топлофикация - Русе “ АД е спазила периодите при създаване на депото за неопасни боклуци.

Това откри инспекция на Регионална инспекция за опазване на околната среда - Русе в края на февруари. Тя е осъществена по отношение на осъществяване на изискване в комплексното позволение на сдружението, оповестиха от екоинспекцията.

Съгласно координиран план за „ Изграждане на ново хранилище за неопасни боклуци и площадка за авансово отнасяне на неопасни боклуци на територията на съществуващия сгуроотвал на Топлоелектрическа централа „ Русе-Изток “ е построена площадка за авансово отнасяне на отпадъците (пепел), с три броя утаители, контейнер за инфилтрата, както помпена станция и оросителна система. Изградени са и две кафези от новото хранилище.

Новото хранилище е осъществено след полагане на низък изолиращ екран – геомембрана, защитен слой, нетъкан геотекстил, геомрежа, трошено-каменна настилка, дренажна система върху остарялото съществуващо хранилище.

Отпадъците от активността на топлофикационното сдружение се довеждат с вода до депото и попадат в утаителите за авансово отнасяне. Изграждането на оросителна система ще попречва запрашаването на въздуха. След утаяването на пепелта (сгурията), водата ще се връща още веднъж в инсталацията на топлофикационното сдружение.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР