Топлофикация има готовност да започне поетапното спиране на парното в

...
Топлофикация има готовност да започне поетапното спиране на парното в
Коментари Харесай

Топлофикация спира парното

Топлофикация има подготвеност да стартира поетапното прекъсване на парното в София, откакто прогнозите на метеоролозите, които предвиждаха тази седмица да бъде студена, не се сбъднаха.

По правилник общинското сдружение би трябвало да спре топлоподаването при 3 поредни дни, в които температурата е под 12 градуса среднодневно или примерно най-малко 6 минимална и 19 оптималната, както се чака за през днешния ден, или пък 7 минимална и 18 оптималната. Обикновено към това се прибавя и условието в идващите до 10 дни да се чака стабилно време над тези стойности, като за база се взема само и единствено формалната прогноза на Научния институт по хидрология и метеорология към Българска академия на науките.

Естествено, това важи за клиенти – битови, обществени или бизнесклиенти, които не са изискали преднамерено особено на тях да им бъде прекратено парното, каквито към този момент има значително в София.

Очакваният внезапен скок на цените кара доста хора авансово да вземат такива ограничения за икономисване от сметките. За Топлофикация това също е облекчение, защото сдружението купува пъти по-скъпо, в сравнение с продава силата, без значение от всеобщо публикуваното мнение, че преднамерено ни държи до последно " на топло ”.

 

Наталия Каменова

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР