“Топлофикация – Враца ЕАД уведомява абонатите си, че през м.07.2023

...
“Топлофикация – Враца ЕАД уведомява абонатите си, че през м.07.2023
Коментари Харесай

“Топлофикация – Враца” ЕАД е готова с изравнителните сметки на абонатите си

“Топлофикация – Враца ” ЕАД уведомява клиентите си, че през м.07.2023 година с изключение на сметките за изразходваната топла вода през м.06.2023 година, ще бъдат налични за заплащане и изравнителните сметки за топлинна сила за клиенти на планирани начисления и изравнителни равни вноски за клиенти с контракт за равни вноски.

Във връзка с Параграф 15д от Преходните и заключителни разпореждания на Закона за Данък добавена стойност, признат със Закон за изменение и допълнение на Закона за държавния бюджет на Република България, обнародван в Дъждовни води, бр. 52 от 05.07.2022 година, с който се вкара 9% Данък добавена стойност за централно отопление, ще бъдат издадени обособени изравнителни сметки за интервалите с друго Данък добавена стойност, което ще е видно от получените вести в пощенските кутии на клиентите. Сумите за възобновяване ще бъдат налични единствено на касите на топлофикационното сдружение на ул. ”Максим Горки ” № 9 и прихващането или възобновяване им ще става единствено на тях.

Дължимите позитивни суми от клиентите ще бъдат налични и на касите на Български пощи, Изипей, както и в Ипей, като на тях няма да се правят интервенции със суми за възобновяване.

От " Топлофикация " приканват клиентите, които заплащат своите сметки на външни каси и имат суми за възобновяване, да заповядат на касите ни в паричен салон за осъществяване на заплащането по изравнителните си сметки по обособените интервали.

Възстановяването на сумите ще се прави в следния ред:

За суми до 29,99 лева, при предпочитание от страна на клиента същите ще бъдат приспадани от бъдещи отговорности или възобновени при касова наличност във времето от 13³⁰ ч. до 16⁰⁰ ч. всеки работен ден.

За суми над 30,00 лева, при предпочитание от страна на клиента същите ще бъдат приспадани от бъдещи отговорности или възобновени в едномесечен период, посредством подаване на заявление-декларация с приложена настояща банкова сметка на титуляра на партидата.

Заявлението може да се получии попълни от абонатитев паричен салон на сдружението или да изтеглите от уеб страницата в раздел „ Клиенти ”.

Обработване на заявката ще бъде осъществено в паричен салон на сдружението, от страна на чиновници на сдружението.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР