Топлофикация – Габрово“ внесе в заявление за прекратяване на лицензиите

...
Топлофикация – Габрово“ внесе в заявление за прекратяване на лицензиите
Коментари Харесай

Парно или не: сагата „Топлофикация – Габрово“ продължава, дружеството само поиска КЕВР да му прекрати лиценза

„ Топлофикация – Габрово “ внесе в заявление за преустановяване на лицензиите за произвеждане на топлинна сила, заяви държавният регулатор.

Причината е техническата неспособност на сдружението за осъществяване на лицензионната активност.

Заявлението не е съображение за прекъсване на инспекцията на регулатора.

Вчера стана ясно, че страната отпуска милион и половина лв. за компенсиране на клиентите на сдружението, които ще би трябвало да се отопляват с ток през идващата зима.

Вчера стана ясно, че страната дава милион и половина, с цел да не остане Габрово на студено през зимата. Причината са проблеми с Топлофикация, поради които хората мръзнат години наред. Започват и инспекции в сдружението.

Аварии, замърсен въздух и непрекъснати спирания на топлоподаването. Така наподобява зимата в Габрово към този момент 7 години, изясни кметът на града.

„ Зима, в която потребителите на топлофикация действително нямаха тази услуга, тъй като или имаше непрекъснати спирания, или температурата беше доста ниска. Съмнявам се, че парно ще има и тази година. Затова – страната се намесва с изключителна мярка за битовите консуматори. Те ще се топлят на ток, като разликата в цената я поема страната “, сподели кметът на Габрово Таня Христова.

„ Става дума за 4 100 клиента – това може да са фамилии или едно лице “, уточни министърът на енергетиката Румен Радев.

„ 4 109 клиента разликата, в случай че се топлят на електричество е 1,3 – 1,5 милиона лв. от горната страна за отоплителен сезон, те ще бъдат обезпечени от страната. Животът и здравето на хората костват повече от милион и половина “, сподели финансовият министър Асен Василев.

„ Още повече, че „ Топлофикация-Габрово “ замърсява въздуха “, разгласи пък министърът на екологията.

„ Регионалната ни ревизия е налагала доста наказания, до момента в който тази година затвори въглищната част на централата “, сподели министърът на околната среда и водите Юлиян Попов.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР