Топлофикационното дружество даде важни указания към абонатите преди пускането на

...
Топлофикационното дружество даде важни указания към абонатите преди пускането на
Коментари Харесай

Топлофикация - Бургас е готова да започне да пуска отоплението на клиентите, които желаят това преди официалното начало на отоплителния сезон

Топлофикационното сдружение даде значими инструкции към клиентите преди стартирането на отоплението в града

" Топлофикация - Бургас "   уведомява своите клиенти, че по отношение на подготовката за идния отоплителен сезон 2024/2025 година е належащо живущите да преустановят ремонтите и да запълнят вътрешните отоплителни съоръжения на всеки вход. В допълнение, от сдружението припомниха, че запълването на вътрешните отоплителни съоръжения е належащо да се извърши при отворени радиаторни и терморегулаторни вентили на всички отоплителни тела (радиатори).

" С цел да се избегнат наводнения и вреди в жилищата на клиентите, отоплението ще бъде пускано единствено в абонатните станции със запълнена вътрешна отоплителна апаратура. Клиентите би трябвало да отворят на оптималната степен вентилите на радиаторите си, с цел да не се постанова в допълнение обезвъздушаване на отоплителните тела след стартирането на отоплението " – допълват още от сдружението.

" Преди началото на новия отоплителен сезон клиентите би трябвало да ревизират екраните на самостоятелните топломери и водомери и в случай че открият неправда, да се свържат със своя топлинен счетоводител. " - припомнят от сдружението.

От сдружението споделиха, че оптималното ограничение на достъпа до абонатната станция в постройката ще попречва възможни операции и обири на топлинна сила. Това ще подсигурява качественото и надеждно топлоснабдяване на всички парцели и правилното отчитане на употребяваната топлинна сила.

Във връзка с предстоящото краткотрайно намаляване на приблизително денонощните температури, " Топлофикация - Бургас " е подготвена да стартира да пуска отоплението на клиентите, които желаят това преди формалното начало на отоплителния сезон.

" Потребителите, които желаят топлоподаването в жилищата им да бъде пуснато, би трябвало да показват в съответните районни бази молби и протокол, подписан от две трети от притежателите на парцели в съответната постройка. " прецизират от сдружение. 

Детските градини, учебните заведения и лечебните заведения също имат опция да изискат по-ранно включване на отоплението.

Според нормативната уредба общото включване на отоплението може да стартира след три поредни дни със средноденонощна температура по-ниска от +12°C и прогноза за трайно захлаждане.

„ Топлофикация Бургас “  АД е в подготвеност да посрещне есенно-зимния отоплителен сезон 2024/2025 г.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР