Топло за сезона ще остане до събота През нощта ще

...
Топло за сезона ще остане до събота През нощта ще
Коментари Харесай

Топло, до 28 градуса утре, ще има и много слънчеви часове

Топло за сезона ще остане до събота
През нощта ще доминира ясно време с раздрана висока облачност, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), представени от Българска телеграфна агенция.

Ще духа слаб, в Североизточна България до сдържан вятър от южната четвърт. Минималните температури ще бъдат сред 6° и 11°, в София - към 8°. Атмосферното налягане е близо до междинното за месеца. През деня ще се намалява и ще бъде по-ниско от междинното.

Утре от запад на изток ще има краткотрайни нараствания на облачността и на обособени места, основно в Западна България, ще превали временен дъжд.

В утринните часове тук-там по северното крайбрежие ще има ниска облачност или мъгла. Ще духа сдържан вятър от югозапад, който след обяд краткотрайно ще се ориентира от запад-северозапад. Максималните температури ще са най-вече сред 23° и 28°, в София - към 22°.

По Черноморието ще доминира слънчево време. В утринните часове тук-там, основно по северното крайбрежие ще има ниско облачност или мъгла. След обяд облачността краткотрайно ще се усили.

Ще духа сдържан вятър от югоизток, който по здрач ще стартира да се ориентира от югозапад. Максималните температури ще бъдат 21°-24°. Температурата на морската вода е 21°-22°. Вълнението на морето ще бъде към 2 бала.

Над планините от запад на изток ще има краткотрайни нараствания на облачността и на обособени места, основно в масивите в Западна България, ще има превалявания от дъжд. Ще духа мощен вятър от югозапад, който след обяд ще стартира да се ориентира от запад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 17°, на 2000 метра - към 11°.

През идващите дни ще бъде относително топло; минималните температури ще бъдат сред 10 и 15°, а оптималните - сред 25° и 30°. В четвъртък времето ще бъде най-вече слънчево.

В по-голямата част от страната ще е съвсем безшумно и сутринта тук-там в низините и котловините ще бъде мъгливо. В източните региони ще духа слаб вятър от юг-югоизток. В петък облачността ще се усили и тук-там в Западна и Централна България ще превали.

Ще е към момента топло, само че след обяд, с насочване напразно от северозапад ще стартира захлаждане.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР