Топло, но ветровито време до края на деня ни очаква,

...
Топло, но ветровито време до края на деня ни очаква,
Коментари Харесай

Топло, но ветровито време до края на деня

Топло, само че прохладно време до края на деня ни чака, сочи прогнозата на Българска национална телевизия.

Предупреждение за рисково мощни пориви е в действие на север от Стара планина, както и в област София.

Максималните температури ще бъдат значително по-високи, спрямо през вчерашния ден, в множеството региони от 26° до 31°. Ще бъде слънчево, само че доста прохладно, с сдържан, на север от планините и в източните региони, краткотрайно мощен южен вятър.

Утре ще бъде още по-ветровито с сдържан, на север от планините – краткотрайно плевел южен вятър. Ще бъде и още по-топло с оптимални температури в множеството региони сред 30° и 34°, в София - към 29°. Ще доминира слънчево време, тук-там със утринни мъгли и с повече облаци във вечерните часове над западните региони.

Много прохладно ще остане и по Черноморието, с сдържан и мощен вятър от юг-югозапад. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала, а температурата на морската вода е 20° - 21°, единствено по най-северното крайбрежие - към 18°.

В планините ще духа мощен, по високите и открити елементи - плевел югозападен вятър. Ще бъде слънчево и също извънредно топло за октомври.

И към времето в Европа. Най-високите температури ще бъдат на Балканите. В по-голямата част от полуострова ще бъде и слънчево, като се изключи северозападните елементи, където се чакат проливни превалявания. Ще вали и в доста региони от Европа, а на Апенините ще има и гръмотевична активност.

У нас и в неделя ще се задържи прохладно, само че през втората половина на деня вятърът ще отслабва. Ще бъде все по този начин топло за интервала и най-вече слънчево с дребна възможност за превалявания. В началото на новата седмица се чака краткотрайно захлаждане.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР