Топло и сухо време се очаква през септември. Максималните температури

...
Топло и сухо време се очаква през септември. Максималните температури
Коментари Харесай

Топло и сухо време се очаква през септември

Топло и изсъхнало време се чака през септември. Максималните температури ще са сред 31° и 36°, заяви синоптикът Красимир Стоев от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) пред " Фокус ".

На 23 септември в 10 ч. и 50 мин. стартира астрономическата есен.

Обикновено през месеца облачните дни са от 2 до 6, а тези с дъжд – към 4. Измервани са извънредно високи температури – към 40°, само че през втората половина от месеца има условия за слани във високите полета.

Тази година през септември се чака междинните месечни температури да бъдат към и над нормата, която за равнините е сред 18° и 21°, за високите полета – сред 15° и 17°, а за планините – сред 3° и 8°. Прогнозите са, че най-високите температури през месеца ще са сред 31° и 36°, а най-ниските – сред 2° и 7°. Месечната сума на преваляванията ще бъде към и под нормата.

Синоптиците считат, че през първите няколко дни на септември ще бъде най-вече слънчево и в по-голямата част от страната горещо с оптимални температури сред 31° и 36°. Превалявания се чакат към 14-15-и септември, когато и температурите релативно ще се намалят. В края на месеца температурите постепенно ще падат. През множеството дни от интервала ще е релативно изсъхнало.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР