Топлите и слънчеви дни с августовски дневни стойности приключват до

...
Топлите и слънчеви дни с августовски дневни стойности приключват до
Коментари Харесай

Идва есен с температури под 20 градуса

Топлите и слънчеви дни с августовски дневни стойности завършват до ден-два. Постепенно, от събота до вторник, оптималните температури у нас ще се срутен с 10-12 градуса.

Днес остава топло, с температури от 27 до 32 градуса. Преди обяд в по-голямата част от страната ще бъде слънчево, само че към и след обяд от запад облачността ще се усилва. Ще духа слаб вятър от запад-северозапад, в източните региони от югоизток, до сдържан.

През нощта облачността ще бъде забележителна, само че ще бъде съвсем без превалявания. В източните региони ще духа слаб южен вятър.

Утре заран минималните температури ще са много високи за септември, от към 15 до 20 градуса.

През деня облачността ще бъде променлива, постоянно забележителна. Дневните температури ще са много високи за средата на септември, от 28 до 33 градуса, само че тук-там не са изключени и малко по-високи стойности.

По морето температурите ще бъдат с няколко градуса по-ниски.

В следобедните часове и по здрач тук-там в Северна и Западна България ще превали слаб дъжд. Не е изключено и да прегърми.

Ще има краткотрайни усилвания напразно от запад-северозапад, а по здрач вятърът ще се ориентира от изток в множеството региони и ще бъде слаб.

В Европа хладно ще бъде в северните елементи - Берлин, Варшава, както и на изток, в Москва.

Топло остава на Балканите, а на Апенините също ще имат високи температури, само че ще бъде неустойчиво, с валежи и гръмотевични стихии.

У нас в събота стартира смяна на времето. Ще бъде прохладно, с сдържан в Дунавската низина и мощен западен вятър. Облачността ще бъде променлива, постоянно забележителна.

Ще превалява дъжд, повече и в по-значителни количества - тук-там в южните региони. Дневните температури ще бъдат от 25-28 по високите полета и на север до към момента към 30, 31 тук-там в южните региони.

В неделя облачността ще бъде променлива. Вятърът от северозапад ще отслабне и ще бъде слаб. Краткотрайни валежи, най-вече слаби, ще има на обособени места, основно към планините. Дневните температури ще са от 24 до 29 градуса.

В понеделник през страната ще премине атмосферен фронт. От запад на изток на доста места ще превали, а вятърът още веднъж ще се усили. С това есента ще подсети за себе си. Дневните температури ще бъдат от към 20 на северозапад до към момента 28-30 в югоизточните региони.

Във вторник и сряда облачността ще понижава до незначителна. Сутрин ще бъде хладно, с температури на доста места към и под 10 градуса, като не е изключено тук-там стойностите да паднат и до към 5. През деня ще бъде слънчево, с краткотрайни нараствания на облачността. Дневните температури ще бъдат към 20 градуса, само че тук-там ще остават и малко по-ниски.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР