Топката е в ГЕРБ. ГЕРБ няма как да получи мнозинство

...
Топката е в ГЕРБ. ГЕРБ няма как да получи мнозинство
Коментари Харесай

Владислав Панев от ДБ: Възможно е да подкрепим правителство на Слави Трифонов

Топката е в ГЕРБ. ГЕРБ няма по какъв начин да получи болшинство за сформиране на държавно управление. Не чакам изненади. При " ИТН " индикациите са, че ще търсят поддръжка. След това може президента да връчи мандат и на нас. Има избрани процедури, които ще се случват в Народното събрание. Това съобщи в " Денят стартира " Владислав Панев от " Демократична България ".

По думите му сега математиката е ясна.

" Ние сме подготвени да осъществяваме мандата. Много е рано за имена. Вариантът предварителни избори си стои на масата и не трябва да се плашим от това. Един длъжностен кабинет има същите права като постоянното държавно управление ", добави Владислав Панев.

Според него това са естествени демократични процедури. Председателят на Народното събрание би трябвало да бъде от една от новите политически групи в Народното събрание, няма да подкрепим подобен на Движение за права и свободи или на ГЕРБ, добави Владислав Панев.

По думите му " Демократична България " ще се обособи сама в Народното събрание.

" Обща парламентарна група аз не чакам да има с други обединения, които са минали бариерата. При нас няма " троянски коне ". Движение за права и свободи и ГЕРБ са изключени от уравнението на този стадий. Не разчитаме на тяхната поддръжка. Възможно е да подкрепим държавно управление на Слави Трифонов. В момента не вървят договаряния и пазарлъци. Избори 2 в 1 дружно с президентските са вид, само че би трябвало да са доста преди тях ", сподели още Владислав Панев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР