ТОПЕКА, Кан. (AP) — Група водени от републиканците щати съди

...
ТОПЕКА, Кан. (AP) — Група водени от републиканците щати съди
Коментари Харесай

Републиканските щати завеждат дело, оспорвайки плана за изплащане на студентски заем на Байдън

ТОПЕКА, Кан. (AP) — Група водени от републиканците щати съди администрацията на Байдън, с цел да блокира нов проект за погашение на студентски заем, който обезпечава по-бърз път до отменяне и по-ниски месечни заплащания за милиони кредитополучатели.

Във федерално дело, заведено в четвъртък, 11 щата, водени от Канзас, настояват, че Байдън е превишил пълномощията си при основаването на проекта SAVE, който беше възложен на кредитополучателите предходната година и към този момент анулира заеми за повече от 150 000.

В него се твърди, че новият проект не се разграничава от първия опит на Байдън за отменяне на студентски заем, който Върховният съд отхвърли предходната година. „ Последният път, когато ответниците се пробваха това, Върховният съд сподели, че това деяние е нелегално. Нищо не се е трансформирало от този момент “, съгласно делото.

Байдън разгласи проекта за погашение SAVE през 2022 година, дружно с обособен проект за отменяне на дълг до 20 000 $ за повече от 40 милиона американци. Върховният съд блокира проекта за...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР