Топчиите“ откриха резултата на стадион Емирейтс“ в 35-ата минута от

...
Топчиите“ откриха резултата на стадион Емирейтс“ в 35-ата минута от
Коментари Харесай

Арсенал разби Лийдс и запази осемточковия си аванс пред Сити на върха във Висшата лига

„ Топчиите “ откриха резултата на стадион „ Емирейтс “ в 35-ата минута от дузпа, отсъдена за ритник на Люк Ейлинг в коляното на Габриел Жезус отляво в наказателното поле на Лийдс. Зад топката застана пострадалият Жезус, който с меко осъществяване от „ бялата “ точка прати топката в центъра на вратата.

Съставът на Микел Артета удвои преднината си две минути след началото на второто полувреме. Олександър Зинченко изведе Мартинели по левия фланг, който центрира в пеналтерията на гостите, където на далечната греда непокритият Бен Уайт с едно допиране прати топката в мрежата, като преди този момент кълбото се отби в горната греда и тупна зад голлинията на стража Илан Мелие.

Арсенал направи преднината си класическа в 55-ата минута. Голмайсторът Жезус подаде към Леандро Трасар на границата на наказателното поле на Лийдс, белгиецът елегантно проби отдясно в пеналтерията на гостите и пусна паралелен пас на границата на вратарското, който бе кръстосан от Габриел Жезус. Бразилецът с удар от придвижване се разписа в далечния десен ъгъл на стража Мелие.

Почетното попадение за гостите означи Расмус Кристенсен четвърт час преди края на постоянното време с изстрел от ждроб от дъгата на наказателното поле на домакините, като топката рикошира в гърба на Зинченко и влетя в долния десен ъгъл на вратаря Аарън Рамсдейл.

Крайният резултат оформи капитанът на „ артилеристите “ Гранит Джака в 84-ата минута с изстрел с глава след центриране на Мартин Йодегор.

В класирането Арсенал е водач със 72 точки, на 8 пункта пред втория Манчестър Сити. Лийдс заема 17-ата позиция, като е над зоната на изпадащите поради по-добрата си голова разлика спрямо 18-ия Евертън.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР