Топ секретният план за действие при смъртта на британската кралица

...
Топ секретният план за действие при смъртта на британската кралица
Коментари Харесай

Разкриха секретния план за действие при смъртта на Елизабет II

Топ секретният проект за деяние при гибелта на английската кралица Елизабет Втора беше оголен, заяви „ Политико”. Операцията, наречена с кодовото име „ Лондон Бридж”, беше защитавана в загадка дълго време.

Дълги години медии допускаха по какъв начин ще бъде обявено най-тъжното известие за английската нация. Съобщаваха се догатки, че министър председателят ще бъде предизвестен по телефона с кодовото известие „ Лондон бридж падна”, както и разновидности известието да бъде разпратено до всички медии по едно и също време. Сега цялостният проект е оголен, откакто от „ Политико” са получили редица документи, разкриващи в детайлности по какъв начин ще реагира Англия, когато пристигна денят. От изданието акцентират, че кралицата е в чудесно здраве и няма заплаха проектът да влезе в действие в околните месеци.

Според документите, първият човек, който ще научи тъжната новина, отвън кралското семейство, е министър-председателят. Той или тя ще е първият, който обществено ще разяснява новината. Съобщението по-късно ще бъде публикувано измежду членовете на кабинета, членовете на тайния съвет и висши фигури, в това число и измежду въоръжените сили, които ще изстрелят оръжейни салюти в цялата страна часове по-късно. След това ще бъде разпратено публично известие до обществеността посредством пресата и малките екрани.

След съобщаването на новината, знамената в Централен Лондон ще бъдат свалени. Това би трябвало да стане най-много до 10 минути след оповестяването на гибелта на Елизабет Втора. Британският парламент и законодателните органи в Шотландия, Уелс и Северна Ирландия ще пресечен работата си. Премиерът ще би трябвало да организира визита с бъдещия крал. А Чарлз ще би трябвало да даде изказване пред нацията. По това време ще се организира и работа в катедралата „ Сейнт Пол”.

Официалният уеб страница на кралското семейство ще бъде в черно и ще съдържа късото известие за тъжната вест. Сайтът на английското държавно управление би трябвало да сложи черен банер в горната си част. Всички профили на ведомствата в обществените мрежи също ще оповестят новината и ще сменят профилните си фотоси. Съдържание, което не е незабавно, няма да може да се разгласява.

Ако кралицата почине в Сандрингам, нейната резиденция в Норфолк, тялото й ще бъде пренесено с кралски трен до гара Сейнт Панкрас в Лондон, където ковчегът й ще бъде посрещнат от премиера и министрите на кабинета. Ако тя откри гибелта си в имението в Балморал, ще бъде задействана интервенция „ Еднорог”. Това значи, че тялото й ще бъде превозено до Лондон с кралски трен, в случай че е допустимо. Ако не, ще се задейства интервенция „ Прекъсване”, което значи, че ковчегът ще бъде трансфериран със аероплан.

Пет дни след новината за кончината на Елизабет Втора, ще се организира шествието от Бъкингамския замък до Уестминстърския замък по параден маршрут през Лондон. След идването на ковчега ще се организира работа в Уестминстър Хол. Ковчекът на кралицата ще бъде положен в Уестминстърския замък в продължение на три дни, с цел да могат жители й да се сбогуват с нея. Залата ще бъде отворена 23 часа в денонощието.

Държавното заравяне ще се организира в Уестминстърското абатство 10 дни след гибелта й. Около обяд цялата страна ще замлъкне за две минути, отдавайки респект на кралицата. Шествия ще се проведат в цялостен Лондон. В параклиса „ Сейнт Джордж “ в замъка Уиндзор ще има работа, а кралицата ще бъде заровена в Мемориалния параклис на крал Джордж VI, до обичания си - принц Филип./Нова
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР