Топ съветник на президента на САЩ Доналд Тръмп предупреди, че

...
Топ съветник на президента на САЩ Доналд Тръмп предупреди, че
Коментари Харесай

Правителството спира работа, ако няма пари за стена, предупреди Белият дом

Топ консултант на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп предизвести, че администрацията е готова да спре работата на държавното управление , с цел да получи финансиране за строителството на дълго обещаваната стена по американско-мексиканската граница , написа " Гардиън ".

От своя страна демократите отхвърлят да трансформират позицията си за отбягване заледяване работата на държавното управление.

Стивън Милър, консултант на Белия дом и основна фигура зад твърдата имиграционна политика на Тръмп, разяснява: " Ние ще създадем каквото е нужно, с цел да построим стената по границата ".

Той разясни пред CBS, че сходно затруднение е належащо, с цел да се приключи " тази продължаваща рецесия с незаконната имиграция " . Има поради мигранти от Мексико, Централна и Южна Америка, които се пробват да влязат в Съединени американски щати, бягайки от родните си страни поради беднотия или принуждение.

Администрацията на Тръмп се пробва да получи нужната поддръжка от демократите в Конгреса за разпределяне на федерални средства за стената . Мярката би трябвало да бъде прокарана като част от по-голям бюджет до петък среднощ или държавното управление на Съединени американски щати краткотрайно ще спре работа.

Запитан дали " каквото е нужно " включва прекъсване работата на държавното управление, Милър отговори утвърдително.

Според него " това е фундаментален проблем ". Става въпрос дали Съединени американски щати ще останат суверенна страна.

През предходната седмица водачите на демократите влязоха в конфликт с Тръмп по време на диалози в Белия дом . Тръмп съобщи, че би бил " горделив " да спре работата на държавното управление , в случай че не получи 5 милиарда $ за стената.

Демократите не дават обещание повече от 1,3 милиарда $.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР