Топ ракетата на България Григор Димитров се изправя срещу Давид

...
Топ ракетата на България Григор Димитров се изправя срещу Давид
Коментари Харесай

Битката започна! Гледайте на живо: Григор Димитров - Давид Гофен

Топ ракетата на България Григор Димитров се изправя против Давид Гофен в полуфинален мач на тенис шампионата от сериите АТР500 в Ротердам от 16 часа, предава sportal.bg. Хасковлията се завърна на четвъртото място в международната класация с триумфа над Андрей Рубльов през вчерашния ден, в който показва най-хубавата си форма през седмицата. Гофен пък без игра се класира за предпоследната фаза в Ротердам, откакто Томаш Бердих се отхвърли от дуела им заради болест.

ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО ТУК!

и тук...

За Гофен това е втори следващ полуфинал през последните две седмици - той отстъпи на Ришар Гаске на шампионата в Монпелие (АТР250) с 4:6, 6:0, 3:6. Миналата година в Ротердам пък белгиецът отстрани Григор Димитров на четвъртфиналите, а по-късно съкруши и Пиер-Юг Ербер, до момента в който на финала бе спрян в три сета от Жо-Вилфред Цонга. 

 
Димитров завоюва четири от петте конфликта с Гофен през 2017 година - на четвъртфиналите в Australian Open, на финала в София, в групата на Финалите на АТР и след това в борбата за трофея, като само му отстъпи на 1/4-финалите точно в Ротердам. Общо между тях двамата са изиграли 6 мача до момента и белгиецът може да се похвали единствено с този си триумф над хасковлията.

Ако Димитров предложи същата продукция като тази от срещата с Рубльов, ще бъде любимец даже за оценката в Ротердам - против руснака той загуби единствено осем точки на собствен сервис (37/45) и вкара 10 аса.

Другият полуфинал в Ротердам е от 20:30 часа сред Роджър Федерер и Андреас Сепи, като Маестрото към този момент се завърна на лидерската позиция в международната класация.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР