Топ преговарящите на Китай и САЩ приключиха първия ден на

...
Топ преговарящите на Китай и САЩ приключиха първия ден на
Коментари Харесай

Оптимизъм след първия ден на търговските преговори между САЩ и Китай

Топ договарящите на Китай и Съединени американски щати завършиха първия ден на комерсиалните договаряния за последните повече от два месеца . Бизнесът изрази оптимизъм, че двете страни могат да смекчат 15-месечната комерсиална война и да отсрочат новите американски мита, планувани за идната седмица, осведоми " Ройтерс ".
 Съединени американски щати удрят колетите с контрабандата от Китай
Съединени американски щати удрят колетите с контрабандата от Китай

Спекулации за комерсиалните договаряния

Финансовият министър на Съединени американски щати Стивън Мнучин и непрекъснатият търговски представител на Съединени американски щати Робърт Лайтхайзър се срещнаха с вицепремиера на Китай Лю Хъ и други висши чиновници на Китай . Разговорите им в офиса на непрекъснатия търговски представител до Белия дом продължиха към 7 часа.

" Проведохме доста, доста положителни договаряния с Китай ", разяснява американският президент Доналд Тръмп пред публицисти след приключването на договарянията. Той повтори проектите си да се срещне с Лю Хъ в Белия дом през днешния ден, обсъждано като добър знак.
 Буксуват комерсиалните договаряния на Съединени американски щати с Китай
Буксуват комерсиалните договаряния на Съединени американски щати с Китай

Заплитане на търговски спор

Представител на Белия дом разяснява, че диалозите са минали доста добре, " евентуално по-добре от предстоящото ".

Усмихващият се Лю Хъ поздрави публицистите преди да напусне офиса на комерсиалния представител на Съединени американски щати с черен " Кадилак ", без да дава отговор на въпроси. Двете страни ще проведат нова среща на финалния ден през днешния ден.

Преговарящите могат да реализират предварителни съглашения по въпроси като валутите и отбраната на авторското право макар напрежението сред двете най-големи стопански системи в света, разгласи представител на американската Търговска камара.
 Китай дава отговор на Съединени американски щати с визови ограничавания за американци с
Китай дава отговор на Съединени американски щати с визови ограничавания за американци с " антикитайски " връзки

Спират всеки нает или спонсориран от разузнаване на Съединени американски щати и правозащитни групи

Майрън Брилиант, началник по интернационалните въпроси към камарата, разяснява пред публицисти, че договарящите се " пробват да намерят път към по-голямо съглашение " . Той разясни, че желаят да реализират прогрес по въпроси като достъпа до пазара, интелектуалната благосъстоятелност и други.

Вярвам, че даже има опция за валутно съглашение тази седмица . Мисля, че това може да докара до решение на американската администрация да не подвига митата на 15 октомври, разясни Брилиант.

Запитан дали е подготвен да одобри " по-малко съглашение " , Тръмп не отговори и се отдръпна. Преди американският водач сподели, че не желае лимитирана договорка.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР