Топ представител на демократите в Сената на САЩ обяви, че

...
Топ представител на демократите в Сената на САЩ обяви, че
Коментари Харесай

Демократите в САЩ се заканиха да се борят с отменената интернет неутралност

Топ представител на демократите в Сената на Съединени американски щати разгласи, че ще принуди осъществяване на гласоподаване по отношение на решението на Федералната комисия по връзки, с което се анулираха значими правила за интернет неутралността, оповестява Ройтерс.

Агенцията разяснява, че евентуално ходът на демократите няма да докара до блокиране на решението на комисията, което може да промени цифровия климат.

В четвъртък трима републиканци против двама демократи гласоподаваха за анулация на разпоредбите от ерата на президента Барак Обама, които не разрешават на доставчиците на интернет изкуствено да блокират или понижават интернет трафика, както и да желаят да се заплаща за по-бърз интернет.

Главните прокурори на няколко щата се заканиха да внесат случая в съда.

Сенатор Чарлз Шумър от Ню Йорк съобщи, че ще изиска дейностите на комисията да бъдат подложени на гласоподаване.

Ще има гласоподаване за анулация на прокараното от Федералната комисия по връзки решение. В нашите пълномощия е, с цел да го създадем, акцентира демократът.

Лидерът на болшинството в Сената Мич Макконъл се афишира срещу настояването на Шумър и поддържа решението на комисията, сподели представител на републиканеца.

За сходно гласоподаване срещу решението на комисията ще се изисква утвърждението на Сената, Камарата на представителите и президента Доналд Тръмп. Американският водач поддържа дейностите на комисията.

С решението от тази седмица комисията дава на интернет доставчиците нови пълномощия да блокират, понижават или лимитират интернет наличие, само че ще се изисква тези практики да се оповестяват обществено.

С разпоредбите на комисията също се цели възбрана на щатите да постановат свои условия за интернет индиферентност.

Комисията разгласи, че новите правила ще влязат в действие след утвърждението им от Отдела за ръководство и бюджет към Белия дом, което може да отнеме няколко месеца.

Според демократите интернет неутралността пази потребителите, до момента в който републиканците настояват, че пречи на доставчиците да влагат.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР