Топ поставеният на турнира в Антверп, Алекс Де Минор, отпадна

...
Топ поставеният на турнира в Антверп, Алекс Де Минор, отпадна
Коментари Харесай

Гастин шокира топ поставения в Антверп и помогна на Григор да се изкачи в ранглистата!

Топ поставеният на шампионата в Антверп, Алекс Де Минор, отпадна ненадейно от конкуренцията още в 1/4 финалната фаза. Световният номер 77, Уго Гастон, отстрани първата ракета на Австралия с 6:3 3:6 7:5 за 2 часа и 8 минути игрово време и се класира за втория си ATP полуфинал за годината. В борба за финала той ще се изправи против Роберто Баутиста Агут, който през днешния ден по-рано отстрани Феликс Оже Алиасим.

Тази вест е добре пристигнала за Григор Димитров, защото българинът ще се изкачи до 9-тата позиция в ATP ранглистата (към момента Григор е с 3620 точки в класацията онлайн, до момента в който тези на Де Минор са 3570).

Освен това Де Минор е един от директните съперници на някогашния номер 3 за ATP Финалите в Торино - в случай че Димитров победи този уикенд с трофея в Стокхолм, то родният ни представител сигурно ще се приближи единствено на 200 точки от австралиеца и в годишното класиране и по този метод ще усили възможностите си за класиране за най-елитнитния ATP шампионат за годината (Григор все още е 10-ти, а Де Минор 9-ти)

Двубоят сред Де Минор и Гастон стартира по проект за представителя на топ 10, който още в първия сервис гейм на съперника си осъществя пробив, само че французинът се възползва от неналичието на игрова процедура на своя миг и стремително обърна резултата до 3:1 в своя изгода. По-нискоранкираният играч продължи с разнообразните си отигравания, които му разрешиха да резервира задатъка си до самия край, с цел да поведе сензационно в сетовете.

Де Минор последователно започваше да намира ритъма си на игра и привикан към непрекъснатите къси топки от другата страна на мрежата. Бързоногият състезател все по-често наказваше опитите на своя противник да го хване неопитен, а всички това разреши на международния номер 9 да пробие за преднина от 4:2 във втората част и доста скоро срещата влезе в трети съдбоносен сет.

Спечелената втора част даде нужното самочувствие на Де Минор и любимецът изглеждаше подготвен да реализира поврат. Непоставеният тенисист обаче стабилизира играта си и бе напълно конкурентен на именития си противник. Така двамата тенисисти печелеха сервис геймовете си до 6:5 в интерес на международния номер 77, който тъкмо тогава вкара серия от положителни ретури и в последна сметка се поздрави с дебютния си триумф над топ 10 представител!

PLUS GRANDE VICTOIRE EN CARRIÈRE POUR GASTON
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР