Топ политолог: До края на годината очаквам да има предсрочни

...
Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Коментари Харесай

Топ политолог: До края на годината очаквам да има предсрочни избори

Топ политолог: До края на годината чакам да има предварителни парламентарни избори. Това предвижда политологът и академични учител в ефира на БНР – Радио Варна.

„ Вижда се, че тези хора не могат да работят дружно. Надявам се да има задоволително мъдрост, тъй като се нуждаем от непоклатимост. В момента терзанието и неспокойствието нарастват мощно “.

Доц. Буруджиева дефинира като отваряне на капаци на Пандора протичащото се сега. Ние не знаем тъкмо по какъв начин се излиза оттова, добави тя.

По думите ѝ сега се усеща „ бълбукане “ надолу, визирайки както ГЕРБ, по този начин и „ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “. Тя дефинира като необикновен спора и не отхвърли опцията макар сериозната обстановка политическите партии да се схванат.

Според нея при възможен сюжет за осъществяване на избори две в едно дружно с европейските няма да може да се види какви са трендовете на партиите. Според нея чисти европейски избори ще ни дадат отговор на въпроса кой къде се намира в политическото пространство и какви – трендовете.

В случай, че изборите са 2 в 1, „ това ще покаже, че Политическа партия нямат самообладание да продължат тази комплицирана игра. Или пък ГЕРБ ще имат повече самообладание да провокират предварителни избори настрана, есента, когато интернационалната конюнктура ще е доста по-ясна “. 

Доц. Буруджиева добави:

„ За тези месеци, откогато действа това държавно управление, и двете партии, които са в ръководството на властта, направиха оптимално изпитание да покажат на своите гласоподаватели, партии и актив, както и на всички българи, че те просто не работят дружно, че едвам се търпят. Това са непрекъснати кавги, съмнение и замени на закани, което докара до убеждението, че в случай че се отиде на избори, техните хора ще са удовлетворени това изтезание да завърши “.

Източник: БНР – Радио Варна

За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Още вести четете в категория България

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР