Топ журналисти на NOVA са сред най-желаните гости, които се

...
Топ журналисти на NOVA са сред най-желаните гости, които се
Коментари Харесай

Топ журналистите на NOVA споделиха опит със студенти от Американския университет

Топ публицисти на NOVA са измежду най-желаните посетители, които се включват в Медийните седмици по покана на студентите от Американския университет в Благоевград. Инициативата стартира със среща с водещата на „ Събуди се “ Мира Иванова и проверяващия публицист на NOVA Марин Николов.

Едни от най-емблематичните лица на малкия екран се срещнат с бъдещи свои сътрудници, с цел да приказват за провокациите пред публицистиката в актуалния свят, спецификите на специалността и най-ценното – да споделят познания и на практика опит с тях. Участието в Медийните седмици е част от дългогодишната политика на NOVA да дава опция на най-младите да се допрян до специалността посредством срещи с най-хубавите публицисти в България.
 Мира Иванова Мира Иванова
Събитието стартира в понеделник с водещата Мира Иванова , която дискутира със студентите клопките в специалността. Мира открива публицистиката, когато е на 19 години и минава през всички равнища на развиване – с изключение на като кореспондент, натрупа сериозен опит и като продуцент и основен редактор, а през днешния ден е водещ на утринния уикенд блок на NOVA.

Първата част от срещите продължи във вторник с Марин Николов , който е притежател на награди за проверяваща публицистика в региона на правосъдната система, иманярската мафия и екологията. Репортажите му провокират мощен отзив и реакция на виновните институции и бързо се трансформират в едни от най-коментираните тематики от феновете. Марин и студентите разискваха проблемите в телевизионните следствия.

Инициативата продължава на 12 февруари, когато със студентите от Американския университет се среща Миролюба Бенатова. С над 24 години опит в специалността и притежател на огромната премия в влиятелния конкурс „ Валя Крушкина – публицистика за хората”- 2014 година, тя ще приказва за вероятното и невъзможното в журналистическата специалност.

На 13 февруари Генка Шикерова ще показа на студентите тематиката за социокултурните специфики в телевизионните излъчвания. Генка е отразявала едни от най-значимите международни събития в най-горещите и конфликтни точки и е притежател на голям брой журналистически награди.
 Калина Влайкова Калина Влайкова
На 15 февруари репортерът с дълготраен опит Калина Влайкова ще опише за спецификите при отразяването на значими политически събития и ще показа какво е да си в центъра на събитията там, където се коват законите - Народното събрание.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР