Топ дипломатът на ЕС Жозеп Борел заяви, че ще предложи

...
Топ дипломатът на ЕС Жозеп Борел заяви, че ще предложи
Коментари Харесай

Борел ще предложи санкции срещу екстремистките заселници на Западния бряг

Топ дипломатът на Европейски Съюз Жозеп Борел съобщи, че ще предложи налагането на наказания на " екстремистките " израелски заселници на Западния бряг, заяви „ Политико “.


" Ще работим за налагането на наказания против екстремистките заселници на Западния бряг. Ще направя предложение на страните членки в тази връзка ", заяви Борел на конференция след срещата на външните министри на Европейски Съюз.

Той също по този начин съобщи, че се опълчва както на насилственото разселване на цивилното население на Ивицата Газа, по този начин и на окупацията на анклава от страна на Израел, който уголемява сухопътната си атака в южната част на Газа, принуждавайки хиляди палестинци да бягат.

Ръководителят на външната политика на Европейски Съюз добави, че е " угрижен " от утвърждението на израелското държавно управление за построяването на още 1700 жилищни здания в Източен Йерусалим за разширение на селищата. " Европейски Съюз смята, че проектът е противозаконен според интернационалното право ", сподели той.

По-рано този месец Съединени американски щати осведомиха Израел, че Вашингтон ще наложи възбрана за издаване на визи на израелски заселници, участващи в принуждение против палестински цивилни жители в окупирания Западен бряг.

Борел прикани за двудържавно решение на рецесията в Близкия изток. " Вярваме, че това е най-хубавото, в случай че не и единственото решение, което може да даде сигурност и мир както на Израел, по този начин и на Палестина ", сподели той.

" Сигурността на Израел не може да бъде реализирана единствено с военни средства. Тя изисква политическо споразумяване на спора. " /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР