Топ 4 цели за спестявания, които трябва да имате точно сега

...
Наличието на подходящ план за спестявания е голям (и важен)
Коментари Харесай

Наличието на подходящ план за спестявания е голям (и важен) компонент на солидна финансова стратегия във всяка икономическа среда. Без правилната стратегия за вашите спестявания е трудно да знаете колко да отделяте всеки месец — или дали сте на път да постигнете целите си.

А наличието на правилния план за спестявания е особено важно в предизвикателна икономика. В края на краищата никога не знаете кога ще трябва да използвате своя фонд за спешни случаи или да се потопите в спестяванията си.

В момента сме изправени пред някои от тези предизвикателства, тъй като упоритата инфлация е причинила всичко, което купуваме, да бъде по-скъпо, а опасенията за рецесията са причинили смут на пазара на труда. Така че, ако искате да сте сигурни, че целите ви за спестяване са в съответствие с текущата икономическа среда, ето върху какво трябва да се съсредоточите.

Разгледайте какво бихте могли да печелите като лихва с най-добра спестовна сметка сега.< /p>

4-те най-добри цели за спестяване, които трябва да имате в момента

За да сте сигурни, че сте на стабилна финансова основа, добавете тези четири големи цели към вашата стратегия за спестявания.

Изградете увеличете своя фонд за спешни случаи

Фондът за спешни случаи е финансова предпазна мрежа, която осигурява възглавница, ако имате неочаквани разходи, като спешни медицински случаи, ремонт на кола или внезапна загуба на работа. Финансовите експерти често препоръчват спестяване на разходи за живот от три до шест месеца в този фонд.

Тези пари трябва да са лесно достъпни - за предпочитане в отделна спестовна сметка - за да сте сигурни, че можете бързо да се справите с всяка спешна ситуация, без да прибягвате до високолихвени кредитни карти или заеми. Въпреки че имате множество опции за сметка за този фонд, една от най-добрите в момента е спестовна сметка с висока доходност.

Редовните спестовни сметки понастоящем предлагат средна лихва от само 0,42%, но много високодоходни спестовни сметки предлагат 5% или повече. Ще получите същия лесен достъп до парите си, както бихте получили с обикновена спестовна сметка, но приходите от лихви ще бъдат много по-високи.

Действайте сега и научете какво можете да спечелите с висока доходност спестовна сметка.

Спестявайте, за да изплатите изцяло дълга си

По-рано тази година средната лихва по кредитните карти достигна 20,92% — най-високата откакто Федералният резерв започна да проследява лихвите по картите. Така че, ако имате дълг по кредитна карта или друг дълг с висока лихва, е изключително важно да се отървете от него сега. Тъй като лихвените проценти са високи, трябва да се опитате да изплатите този дълг, преди да се захванете с други дългове, като например студентски заеми.

Печеленето на допълнителна лихва върху парите във вашите спестявания може да ускори процеса, така че си струва да обмислите високо- yield спестовна сметка, за да съхранявате вашите спестявания. Или можете да вземете страничен концерт или бързане, за да имате допълнителни пари, които да вложите към дълговете си. След като изплатите дълга си с висока лихва, можете да се съсредоточите върху изплащането на остатъка.

Оставете пари за големи покупки

Ако планирате да направите голяма покупка, като кола, къща или дори голяма ваканция, важно е да спестите за нея, вместо да използвате кредитна карта или заем, за да я платите. Заделянето на пари за големи покупки ще ви помогне да избегнете дългове с висока лихва и ще улесни покупката за вашите финанси.

Както при другите ви цели за спестяване, спестовна сметка с висока доходност е добър вариант в момента, тъй като процентите са по-високи от нормалните. Но лихвените проценти, свързани с тези сметки, са променливи и ако лихвените проценти намалеят, вашите приходи от лихви също биха могли.

За големи покупки, които не планирате да правите в близко бъдеще, по-добра опция може да бъде сертификат за депозит (CD). Цените за компактдискове са също толкова високи в момента, но ще заключите същата цена за целия срок.

Спестяване за пенсиониране (или ранно пенсиониране)

Пенсионирането може да изглежда като далече, но никога не е твърде рано да започнете да спестявате. Една от целите ви за спестяване трябва да бъде да внасяте редовно в пенсионни сметки, като 401 (k) или индивидуална пенсионна сметка (IRA). Много работодатели предлагат съответстващи вноски към планове 401 (k), което по същество са „безплатни пари“, които не бива да пропускате.

Целете се да спестявате поне 10% до 15% от доходите си за пенсиониране. Ако се стремите към ранно пенсиониране, може да се наложи да спестявате още по-агресивно и да обмисляте инвестиционни опции, които предлагат ликвидност преди традиционната възраст за пенсиониране.

Долната линия

Финансовият успех не не става за една нощ. Това е резултат от внимателно планиране, дисциплинирано спестяване и вземане на информирани решения. Като се фокусирате върху тези цели и се възползвате от наличните инструменти за спестяване, вие ще бъдете на път да постигнете стабилно финансово бъдеще.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР