Тонове мъртва риба са извадени от река Одер, която тече

...
Тонове мъртва риба са извадени от река Одер, която тече
Коментари Харесай

Извадиха тонове мъртва риба в река Одер

Тонове мъртва риба са извадени от река Одер , която тече по продължение на част от границата сред Полша и Германия, до момента в който чиновниците на водните управляващи предизвестяват хората да не влизат в реката, а полското държавно управление дава обещание да проверява вероятно замърсяване.

Пожарникари и доброволци са извадили към пет тона мъртва риба от град Олава в Югозападна Полша, оповестиха чиновници на Държавния воден холдинг, който ръководи полските национални води.

Органите за запазване на околната среда оповестиха, че са уведомили прокуратурата за евентуалното замърсяване на реката , която е втората по дължина в страната.
Die Meldungen von der sind einfach schrecklich. Die vermutete Giftwelle bedroht den einzigen Auennationalpark. Ich erwarte rasche und umfassende Aufklärung des Fischsterbens und appelliere an alle Anrainer die Hinweise der Behörden zu beachten.
— Michael Kellner (@MiKellner)
Полски държавни чиновници ще посетят Олава. Министър-председателят Матеуш Моравецки съобщи, че всяко замърсяване е възмутително и даде обещание да накаже виновните лица.

Мъртва риба към този момент може да бъде открита на към 300 км северно от Олава , където Одер тече около границата с Германия, съобщи Ева Древняк, биолог, работеща с опозиционната група " Гражданска коалиция ", и упрекна държавното управление, че не е реагирало задоволително бързо. " Мъртва риба тече в Одер от две седмици и хората не са осведомени за това, видях десетки хора да се къпят в реката преди седмица и половина, те не са знаели за заплахата, това е скандално ", сподели тя.

Регионалните органи за запазване на околната среда във Вроцлав обявиха, че пробите от водата на Одер, взети на 28 юли , демонстрират 80% възможност да съдържат мезитилен , токсично вещество, макар че то не участва в пробите, взети след 1 август.

Ниските равнища на реките, дължащи се на сушата в Европа, може да са засилили възможното замърсяване, съобщи ръководителят на Държавния воден холдинг Пшемислав Дака. Той добави, че подозират, че във водата може да е попаднал мощен окислител, който да е довел до внезапно повишение на равнищата на О2, което може да навреди на рибата. Той добави, че няма причина за суматоха и че обстановката се усъвършенства.

Междувременно няколко немски окръга, граничещи с Полша, предизвестиха локалните поданици да заобикалят водата в реката и да не ядат риба от Одер, до момента в който не се обясни повода за гибелта на рибата.

" Съобщенията от Одер са просто ужасни ", съобщи в Twitter Михаел Келнер , почитан политик от немската партия на Зелените.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР