Тонове храни с пестициди са влизали у нас през ГКПП

...
Тонове храни с пестициди са влизали у нас през ГКПП
Коментари Харесай

Шефът на БАБХ: Тонове храни с пестициди са влезли през ГКПП Капитан Андреево“

Тонове храни с пестициди са влизали у нас през Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ". Това съобщи изп. шеф на БАБХ проф. Христо Даскалов в ефира на Нова телевизия . Не е загадка за никого, че личният състав на граничния ни пункт е в потиснато положение. Там царува боязън и на нас ще ни коства доста време да го разсеем. Той не е единствено от последните 12 години, той е и от преди този момент, уточни Даскалов.

Според него, пропускането в системата има едно пояснение и то е пари. На този пункт годишно минават 110 000 камиона , натоварени с по 20 тона продукция храна. 70 000 от тях подлежат на фитосанитарен надзор. От всеки един камион идват големи средства. Когато се прави и лабораторния надзор, сумата надвишава 180 000 лева . на един камион. Представете си размерите от средства, в случай че ти контролираш тази активност. Само 10 % от тях влизаха в страната, сподели Даскалов. По данни на компанията към 1,5-2% от пробите, които са били изследвани, са били позитивни . Според нашите данни 10% от пробите са позитивни с пестициди. Изследвали сме 800 проби, 80 от тях са позитивни . Зад всяка проба стоят 10 тона. Това приказва, че тонове храни с пестициди са влизали у нас. Няма друго пояснение, съобщи той.

Относно заканите към него той сподели: " Свикнах да се движа с защита. Близките ми се тормозят за мен. Малко съм обезпокоен. Приемам опасността метафизичен. Това е част от тази рискова игра, която някои хора водят в България към този момент от десетки години ".
 Фирмата на
Фирмата на " Капитан Андреево " чакала да падне властта, към момента не се изнася

Заплахите към чиновници на БАБХ продължават
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР