Тони Парфюма чака екстрадиция в ИспанияЕдното от разследванията е за

...
Тони Парфюма чака екстрадиция в ИспанияЕдното от разследванията е за
Коментари Харесай

Водят три дела срещу Къро и мутрите му

Тони Парфюма чака екстрадиция в Испания
Едното от следствията е за тайфа за търговия с въздействие и злепоставяне на служители на реда и магистрати

Вадят чатове от телефони

Софийската градска прокуратура води три следствия против бандата на Красимир Каменов-Къро. Делата са формирани по материалите, част от които магистратите оповестиха на 16 март, оповестиха през днешния ден от държавното обвиняване.
Първото следствие е на проведена незаконна група (ОПГ) за търговия с въздействие и скрит план против висши магистрати, второто също е за ОПГ, направило 5 убийства и опит за ликвидиране в последните няколко години, а третото - за данъчни закононарушения и укриване на Данък добавена стойност, обвързвано със покупко-продажби на зеленчуковата борса “Слатина ” на Къро, наричана от софиянци “Къра ”.
Обвинения са повдигнати на Дилиян Георгиев, който повече от 3 седмици е задържан и на оповестените за търсене Къро, който е в ЮАР и 40-годишният Тони Иванов, прочут с прякора Тони Парфюма. Мъжът с противоположни пристрастености е в Испания, където към този момент е арестуван и испанските управляващи вземат решение дали да го екстрадират.

Днес с позволение на наблюдаващите прокурори бяха публикувани чатове и записи от диалози на Къро, Дилиян Георгиев, Тони Парфюма, банкера дезертьор Цветан Василев, самозвания публицист от уеб страницата “Бърд ” Димитър Стоянов, търсеният от Интерпол румънец Овидиу, който се крие в Швейцария и други (Пълният текст и фотоси от материалите виж в уеб страницата “Труд news ”).



Чат с Цветан Василев с Дилиян Горгиев - аверът на Къро, с който се уговарят да се срещнат в Белград.



Чат на мутрата Дилиян Георгиев със самозвания публицист Митко Бивол или Митко Бърда, в който разясняват пътуването на Георгиев до Белград за среща с банкера дезертьор

При обиските в дома на Дилиян Георгиев бяха открити флашки, на които си е записвал диалози с Къро, Митко Бърда и т. н. Намерен бе и лист, наименуван “Вредители за уволняване ”, с имена на служители на реда и магистрати, работили главно по мутренските каузи на Къро и приятелите му. От чатовете в телефоните на същия Дилиян се разбра, че “Цецо от Белград ” плащал на лобисти в Съединени американски щати с поставената под ембарго съветска ВТБ, която бе акционер във банкрутиралата КТБ.

В връзката на бандитите
Засечен е и Бойко Рашков
В писмената връзка в телефона на Дилиян Георгиев и неустановено лице става дума за среща в края на 2021 година с вътрешния министър Бойко Рашков по отношение на проблем, обвързван с “Каратиста ”. 

С това название мутрите назовават Димитър Спасов, началник на охранителна компания “Делта гард ”. Рашков е осведомен с тематиката от своя заместител Енчо Мирчев, а няколко седмици по-късно Министерство на вътрешните работи лишава лиценза на компанията на Каратиста. Така се вземат решение въпросите в България.

Антони Тренчев и Коста Кънчев арестувани в Белград
Искаме от Сърбия арест на двамата търсени криптофараони
Молят се да ги пуснат да си вървят в Дубай



Основателите на “NEXO ” Антони Тренчев и Коста Кънчев

Прокуратурата изпрати заповед за задържането на Антони Тренчев и Коста Кънчев в Сърбия, обвинени по следствието против криптопирамидата “NEXO ”. Двамата живеят в Дубай, а задочно у нас имат повдигнати обвинявания за присъединяване в проведена незаконна група за пране на пари, данъчни измами, компютърни закононарушения и банкова активност без лиценз.

Тренчев и Кънчев кацнали към 23,05 ч на летището в Белград. На гишето сръбските граничари открили, че двамата български жители са оповестени за търсене от Интерпол, за тях има издадена и Европейска заповед за арест. Днес не беше ясно дали са арестувани, или им е разрешено да се прегледат забележителностите на Белград, до момента в който с България тече продан на преписка с публични преводи на документи. Съобщено бе единствено, че Тренчев и Кънчев са поискали за по-малко от 24 часа да изоставен Сърбия, което значи, че има възможност тамошните управляващи да разрешат на криптофараоните да се приберат в Дубай.

На 14 януари прокуратурата заяви, че е повдигнала обвинявания на четирима шефове от “NEXO ” - създателите Тренчев, Кънчев, които бяха оповестени за търсене и шефовете Траян Николов и Калин Методиев, пуснати против по 1 млн. лева гаранции.
Главният прокурор Иван Гешев: Не се колебая при кого от „ NEXO ” отиват в Белград


Няма да позволи да се оказва напън върху сътрудници от Министерство на вътрешните работи и върху магистрати, опити за заплашване, за дискредитиране, за компроматна война... Защото имаме потребност от българските институции в миг, когато се намираме в най-безпрецедентната рецесия, която аз най-малко помня в съзнателния си живот, която с изключение на икономическа обществена - всеки вижда цените в магазините, е и конституционна. Днес в Белград са кацнали обвинените по делото “NEXO ”. Аз нямам подозрение с кой ще се виждат в Белград. Събраха се. Сега чакам да кацнат Божков, Красимир Каменов - Къро от ЮАР, може би този Овидиу от Швейцария, може би “журналистът ” Димитър Стоянов от “Бърд ”, може би някои политици и политически партии. Да си създадат една огромна оперативка и да си разпределят дилемите кой ще се занимава с финансирането, кой с медиите за компрометиране магистрати. Това несъмнено е смешка, само че тъжна смешка. Ясно е, че от ден на ден обект на офанзива ще е българската прокуратура и тези, които работят. Въпросът, на който би трябвало да отговорят българските жители, е: желаеме ли да живеем в такава страна. На този въпрос би трябвало да отговорят и институциите на българската страна.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР