Тони Надал несъмнено е човекът, който е с най-големи заслуги

...
Тони Надал несъмнено е човекът, който е с най-големи заслуги
Коментари Харесай

Липса на професионализъм или не: Тони Надал призна, че е подкрепял племенника си

Тони Надал безспорно е индивидът, който е с най-големи заслуги за триумфите на своя племенник Рафа. Чичото на Матадора e повода въобще той да се занимава с тенис и през днешния ден да бъде един от най-великите играчи в историята на спорта. Специалистът работи дружно с 21-кратния първенец от Шлема до началото на 2017-а, когато бива сменен от Карлос Моя и се отдава на работата по своята академия в Манакор. През предишния сезон обаче се стигна до забавен преход от страна на треньора, тъй като той се съгласи да работи дружно с Феликс Оже-Алиасим, като до момента съдействието сред двамата е повече от сполучливо, защото канадецът проби в топ 10 и неотдавна завоюва първата си ATP купа, триумфирайки в Ротердам.

Тазгодишният Ролан Гарос пък предложи забавен проблем, тъй като Надал и Оже-Алиасим трябваше да се изправят един против различен, а чичо Тони отхвърли да заеме мястото си в щаба на канадеца за дуела и съобщи, че няма да му помогне по никакъв метод да победи неговия племенник. В последна сметка Рафа се наложи над младия си конкурент в петсетова борба, а ето какво показа чичо му незабавно след дуела:

" Колебаех се дали въобще да участвам, само че взех решение да заема неутрално място в ложите. Феликс си Феликс, единствено че тук става въпрос за моя племенник и подкрепях точно него. Радвам се, че завоюва и продължава напред, защото този шампионат е извънредно специфичен за нас двамата.

Изказванията на Надал пък породиха голям брой мнения, които осъждат позицията му и считат, че въобще не е редно да дава такова изявление, както и да изоставя играча си в сходен миг. Повечето последователи на международния номер 9 са изключително афектирани от държанието на неговия треньор, а огромната част от тях са на мнението, че Тони Надал би трябвало да бъде уволнен.

Toni Nadal:

`Felix is Felix, but my nephew is my nephew. I wanted him to win. For us this tournament will always be special`
— Bastien Fachan (@BastienFachan)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР