Тони Надал не скри радостта си от победата на своя

...
Тони Надал не скри радостта си от победата на своя
Коментари Харесай

Тони Надал: Някои медии отписаха и замениха Рафа твърде скоро


Тони Надал не скри насладата си от успеха на своя племенник Рафаел над Новак Джокович на четвъртфиналите на Ролан Гарос. Испанецът победи в четирисетово представление, въпреки че във втората част в представянето му настъпи неочакван спад и той позволи поврат от 3-0. В своята колонка в El Pais Чичо Тони съобщи, че състезател като Рафа в никакъв случай не трябва да бъде отписван, като също по този начин разяснява опцията за скорощното му отдръпване.

„Ако би трябвало да бъде откровен, мислех, че мачът ще влезе в пети сет. Новак играеше доста добре, само че племенникът ми знае по какъв начин да увеличи равнището си и да показва онази изумителна убеденост, която демонстрира в най-важните моменти. Това беше поврат, който бихме могли да наименуван „епичен“. Смятам, че в случай че се беше стигнало до пети сет, на Рафа щеше да му бъде доста по-трудно“.

Бившият треньор на Матадора разяснява и хроничния му проблем с крайници, който слага спортната му кариера под все по-сериозна заплаха. Тони Надал счита, че това, което сега оказва помощ на международния №5 да играе на високо равнище е не толкоз лекуването, колкото психическата му мощ.

„С Рафа неведнъж сме водили сходни диалози през годините. Когато ми е споделял, че не се усеща задоволително квалифициран за даден шампионат, постоянно съм му казвал, че най-важна е душeвността, тъй като в случай че се усеща добре физически и има вярната психическа настройка, никой не може да го спре. Точно този метод му разрешава да демонстрира цялостния потенциал на опциите си тогава, когато най-вече се нуждае от това. Иска ми се да имам вяра, че това няма да е последният му Ролан Гарос, защото не бих желал Рафа да се отдръпна, до момента в който към момента има опция да играе. Това ще е вид единствено в случай че не намерят решение за казуса с крайници му, защото той сигурно няма да желае да изпитва границите на физическите си благоприятни условия на всеки турнир“.

Чичо Тони е безапелационен, че съгласно него Надал ще влезе като любимец в полуфиналния слбъсък сАлександър Зверев. „Саша е в страхотна форма и по тази причина Рафаел ще би трябвало да покаже равнището, което показва в мача с Джокович. Зверев имаше върхове и спадове през последните месеци, само че бях в действителност впечатлен от играта му против Алкарас. Няма да е по никакъв начин елементарно, само че имам вяра, че Рафа ще победи“.

Знаменитият треньор насочи рецензия и към част от медиите, които съгласно него са отписали прекомерно рано неговия племенник.

„През последните месеци непрекъснато чувам за Карлос Алкарас. Ясно е, че той е феномен и един ден ще бъде №1 в света. Въпреки това съм сюрпризиран от отношението на някои медии, които побързаха да отпишат и заменят Рафа. Според мен това бе несвоевременно по отношение на индивида, който от 17 години е на върха на испанския и международния спорт, като в това време Алкарас прекомерно скоро бе разгласен за негов заместител. В Австралия видяхме, че племенникът ми към момента е кадърен да печели най-големите шампионати, въпреки последните няколко седмици да не бяха по никакъв начин положителни за него. Рафа за следващ път потвърди, че е кадърен да победи всеки на всички места и не трябва да бъде отписван, до момента в който е жив“ – приключи Тони Надал.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР