Тони Ивоби, 62-годишен италианец от нигерийски произход, е първият цветнокож

...
Тони Ивоби, 62-годишен италианец от нигерийски произход, е първият цветнокож
Коментари Харесай

Антиимигрантската партия "Лига" избра първия цветнокож сенатор в Италия

Тони Ивоби, 62-годишен италианец от нигерийски генезис, е първият цветнокож италиански сенатор. Той е определен в Сената от антиимигрантската и твърдолинейна италианска партия " Лига ", съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

" Много съм разчувствуван, че съм определен за сенатор! След 25 години на битка в огромното семейство на " Лига ", в този момент за мен стартира една велико ново премеждие ", написа Ивоби във " Facebook ".

Той бе определен за сенатор от региона Ломбардия. Ивоби бе представител на " Лига ", отговарящ за миграционните въпроси от 2014 година Той споделя твърдата партийна линия по въпроса за имиграцията и в профила си във " Facebook " има качена фотография с тениска, на която написа " Спрете нашествието! ".

Ивоби е първият цветнокож в Сената, само че до момента в долната камара на Народното събрание имаше цветнокожи депутати. Това бяха Жан-Леонар Туади и Сесил Киенж. И двамата бяха от левоцентристката Демократическа партия. Киенж беше и министър по имиграционните въпроси в интервала 2013-2014 година Тя беше цел на доста расистки офанзиви, множеството от които идващи от Лигата.

Сред по-интересните членове на Сената е и Грегорио Де Фалко от Движение " Пет звезди ". Той е офицер от бреговата защита и бе разгласен за воин поради координирането на избавителните старания след крушението на лайнера " Коста Конкордия " през 2012 година Той си завоюва популярност, като наруга капитана на лайнера, който бе избягал със избавителна лодка, преди да се спасят всички пасажери.

" Лига " и Движение " Пет звезди " са огромните спечелили на изборите за италиански парламент в неделя.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР