Тони Фадел е един от хората, работили по концепцията и

...
Тони Фадел е един от хората, работили по концепцията и
Коментари Харесай

Как да не се пристрастяваме към технологиите

Тони Фадел е един от хората, работили по концепцията и дизайна на първия iPod. Той е и създател на компанията Nest, която Гугъл закупи за 3.2 милиарда $ през 2014 година

През последните месеци Фадел се трансформира в един от най-големите бранители на концепцията, че е значимо да контролираме изкъсо времето, което прекарваме със смарт телефона или пред монитора. Той вижда това време като мерна единица, не по-различна от парите, която би трябвало ежемесечно да бъде " бюджетирана ".

Пред софтуерния портал Wired Фадел показа съответни хрумвания за това по какъв начин огромните компании би трябвало да дават опция на всеки от нас деликатно да следи и менажира времето си онлайн.

Според него устройствата ни би трябвало да съдържат календари, които ни демонстрират история по дни и часове за времето, прекарано в допир с технологии. Също както подхождаме с внимание към сметките си в края на месеца, по този начин би трябвало да се отнасяме и към бюджета от прекарани часове в мрежата, като имаме и достъп до подробен анализ на държанието - какво сме чели, гледали, харесвали и така нататък

По този метод, споделя Фадел, софтуерните компании ще могат да задават здравословни стандарти за всеки от нас, които да предотвратяват пристрастяването към обществените мрежи или мобилните игри.

Той предлага и вид, в който смарт телефоните имат единствено един избран режим на работа, сходен на " read-only " функционалностите, които познаваме от компютрите си.

Така вниманието ни няма да бъде отвличано всякога, когато слушаме музика и се появи забавен Фейсбук пост, тъй като телефонът ще е в режим, допускащ само слушане на музика.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР