Тони Блеър е убеден и продължава да настоява за втори

...
Тони Блеър е убеден и продължава да настоява за втори
Коментари Харесай

Тони Блеър продължава да настоява за втори референдум за Брекзит

Тони Блеър е уверен и продължава да упорства за втори референдум за Брекзит , както и че " корав Брекзит " е съвсем неосъществим, оповестява " Ла Република ".

Бившият министър председател Тони Блеър (1997-2007 г.) разяснява, че " съглашението на Тереза Мей с Брюксел в никакъв случай няма да мине в Народното събрание... в задънена улица сме ". Той има вяра, че в случай че Европа не се притече отсреща, при смяна в позицията на Лондон, ще направи колосална неточност .
 С пуканки в ръце, Европейски Съюз гледа шоуто
С пуканки в ръце, Европейски Съюз гледа шоуто " Брекзит "

Европа се тормози за бъдещето си, само че към този момент е изтощена

" Европа би трябвало да поддържа единение , тъй като международната обстановка се трансформира: Китай е с възходяща мощност, други ветрове духа от Америка , а трансатлантическата ос отслабва ", изясни той.

Блеър разяснява, че в случай че европейските страни желаят да пазят личните си ползи, в този момент единството е нужно повече от всеки път , само че добави, че в това време някои европейски водачи се надяват Британия да си тръгне .

Според него, втори референдум, за разлика от първия, който разделя английското общество, ще послужи за обединяване на британците . " Сега британците знаят доста повече за Брекзит, а вторият референдум ще бъде последната дума ", счита някогашният министър председател.
 Фараж: Англия евентуално отсрочва Брекзит и провежда референдум
Фараж: Англия евентуално отсрочва Брекзит и провежда референдум

Опасявам се, че Камарата на общините на процедура ще анулира този Брекзит

Блеър се притеснява, че поддръжниците на Брекзит заплашват съществуването на самото Обединеното кралство в сегашната му форма (в Северна Ирландия множеството от жителите са за опазване на участието на страната в ЕС).

Депутатите от Камарата на общините на английския парламент отхвърлиха плана на съглашение с Европейски Съюз по отношение на изискванията на Брекзит. По време на историческия избор, 432 парламентаристи се опълчиха на съглашение, утвърдено от Лондон и Брюксел през ноември предходната година.

За да влезе в действие, договорката за Брекзит би трябвало да бъде утвърдена от английските законодатели, както и да бъде утвърдена от всички страни от Европейски Съюз. Самият Брекзит е плануван за 29 март 2019 година, след което съгласно проекта би трябвало да има временен интервал, който ще продължи до края на 2020 година.
 Тони Блеър: Отлагането на Брекзит е съвсем неизбежно
Тони Блеър: Отлагането на Брекзит е съвсем неизбежно

Той още веднъж повтори, че най-хубавият вид е втори референдум
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР