Тони Блеър е искал да премести проблемен отбор от Висшата

...
Тони Блеър е искал да премести проблемен отбор от Висшата
Коментари Харесай

План за преместване на клуб от Висшата лига в Белфаст, разкрит в разсекретени правителствени файлове

Тони Блеър е желал да реалокира проблематичен тим от Висшата лига в Северна Ирландия в края на 1990 година, разкриват неотдавна разкрити документи.

някогашният министър-председател смяташе, че би било „ отлично “, в случай че Уимбълдън се реалокира в Белфаст и искаше да насърчи преместването. Бележка от 16 юли 1998 година сподели, че господин Блеър е бил разпален по тази опция, само че в последна сметка това не се оказа, защото вместо това страната предприе противоречив ход към Милтън Кейнс.

Поверителните държавни документи включват записка „ следене по-ранни неофициални полемики по отношение на опцията футболен клуб от британската Висша лига да се реалокира в Белфаст ". В документа се споделя, че сходен ход би бил " забележителен пробив " и " позитивна сплотяваща мощ ".

Записките също по този начин допускат, че клубът от Южен Лондон Уимбълдън ФК може да промени името си на Белфаст Юнайтед. Седмици след Споразумението от Разпети петък в държавна записка се отбелязва, че господин Блеър счита, че би било „ ч...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР