Тони Арболино спечели своята втора победа от началото на сезон

...
Тони Арболино спечели своята втора победа от началото на сезон
Коментари Харесай

Арболино триумфира в рестартираната Гран При на Франция в Moto2

Тони Арболино завоюва своята втора победа от началото на сезон 2023 в Moto2, откакто победи в надпреварата за Гран При на Франция. Надпреварата на „ Бугати “ бе спряна още в третата си обиколка след едно всеобщо рухване на изхода от завой №6 обиколка по-рано.

Жертви на тази злополука бяха Алберт Ареняс, Арон Канет и Мануел Гонзалес, като и тримата се разминаха с тежките травми. Самото рухване пристигна откакто Ареняс се озова на земята, а движещите се тъкмо зад него Канет и Гонзалес нямаха задоволително време, с цел да избегнат безконтролния мотор на Ареняс.

Така се стигна до рестарт, а новата дълготрайност на надпреварата бе 14 обиколки. При втория старт Арболино, който зае третото място на стартовата решетка, потегли чудесно и доста бързо изпревари стартиралият втори Алонсо Лопес.

Това на практика даде и водачеството на италианеца, защото неговият съотборник Сам Лоус, който завоюва квалификацията, трябваше да започва финален при рестарта. Британецът падна в втората обиколка след истинския старт, само че механиците му нямаха нужното време да ремонтират мотора му преди боксът да бъде затворен преди рестарта. В последна сметка Лоус приключи 15-ти през днешния ден.

Второто място през днешния ден бе за чехът Филип Салач, а тройката добави Лопес. Педро Акоста се движеше на втората позиция след рестарта, само че позволи неточност в седмия завой на петата обиколка и отпадна. За испанеца това е първа нула от началото на годината.

С нея той загуби първото място в общото нареждане, в което водач с актив от 99 точки е Арболино. Акоста е втори с пасив от 25 пункта, а тройката с закъснение от 38 добавя Лопес.

Сега за водачите в Moto2 предстоят три седмици на отдих преди идващия старт, който ще бъде за Гран При на Италия в средата на юни. Състезателният уикенд на „ Муджело “ ще се организира сред 9 и 11 юни.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР