Тон и 200 кг. риба от вида сребриста каракуда и

...
Тон и 200 кг. риба от вида сребриста каракуда и
Коментари Харесай

Над 1 т. риба без документи в бус спряна до Айтос, била за Никулден

Тон и 200 кг. риба от типа „ сребриста каракуда ” и „ платика ”, транспортирани с бус „ Мерцедес Дпринтер с хасковска регистрация, задържаха чиновници от бранш „ Икономическа полиция ” при ОДМВР Бургас, със съдействието на чиновници от Районно ръководство – Айтос.

На 29 ноември към 09.45 ч. на входа на Айтос служители на реда спрели за инспекция буса,, ръководен от 46- годишния Б.А. от Бургас, с който се придвижвал и 52- годишния Д.Ч. от Бургас.

В товарния отсег на автомобила в 50 пластмасови каси е намерено огромно количество риба, уловена съгласно обясненията на двамата мъже, в язовир „ Цанко Церковски ” край Карнобат. Бургазлиите твърдели, че рибата е предопределена за разпространение в Русе за Никулден.

От осъществените инспекции е установено, че рибата е с непостоянен генезис и за нея няма съпроводителни документи, заради което навреме са осведомени чиновниците на ИАРА - Бургас и ОДБХ – Бургас, които изпратили представители на място.

Констатирани са нарушавания на Закона за ветеринарно и здравно дело, както и на Закона за риболова и аквакултурите.

Установено е, че рибата е уловена в язовир „ Мандра ”, като звук от нея е от типа „ сребриста каракуда ” / таранка/ и 200 кг. е от типа „ платика ”. Цялото количество риба е иззето и е предадено на Дирекция „ Социален патронаж ” към Община Бургас. За откритите административни нарушавания чиновниците от ОДБХ – Бургас изготвили два акта. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР