Томоко отбеляза, че през тези предизвикателни времена съдът изисква стабилно,

...
Томоко отбеляза, че през тези предизвикателни времена съдът изисква стабилно,
Коментари Харесай

Японка оглави Международния наказателен съд

Томоко означи, че „ през тези предизвикателни времена съдът изисква устойчиво, взаимно и единно управление “. Тя разгласи, че неин приоритет е диалогичността - сред правосъдните органи, представителите на отбраната и жертвите, сред ICC и участващите в него страни, както и разговорът с тези, които към момента не са утвърдили Римския статут.

Томоко Акане беше измежду съдиите на ICC, които на 17 март 2023 година издадоха заповед за арест на Владимир Путин и съветския детски омбудсман Мария Лвова-Белова, обвинени в осъществяване на военно закононарушение - нелегално депортиране и прекачване на деца от окупираните райони на Украйна в Русия. В отговор Москва разгласи Томоко Акане за търсене.

Японският външен министър Йоко Камикава приветства назначението на своята сънародничка, акцентирайки, че „ значимият избор отразява високата известност на арбитър Акане ”. Тя запобва работа като прокурор в Япония през 1982 година. По-късно взема професура и управлява център за образование на Организация на обединените нации. Томоко Акане е арбитър в ICC от март...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР