Томислав Дончев, Владислав Горанов и Красимир Каракачанов по време на

...
Томислав Дончев, Владислав Горанов и Красимир Каракачанов по време на
Коментари Харесай

ГЕРБ: Лидерската криза н БСП ескалира чрез вокални измерения, които нарушават качеството на политическия живот


Томислав Дончев, Владислав Горанов и Красимир Каракачанов по време на днешната конференция, сн. БГНЕС

" Лидерската рецесия в Българска социалистическа партия ескалира посредством вокални измерения, които нарушават качеството на политическия живот, само че това не ни тормози сега. “ Така министърът на финансите Владислав Горанов разяснява чутото във вторник по време на първомайския протест на Българска социалистическа партия.

Скоро след приключването на митинга Горанов и вицепремиерите Томислав Дончев и Красимир Каракачанов дадоха конференция, явно свикана, с цел да се даде отпор на рецензиите на социалистите. На фона на много екзалтираните слова, чути на митинга, тримата звучаха по-обрано и делово.

Те не пропуснаха да честитят 1 май, който за тях се оказал работен, до момента в който социалистите решили да честват на жълтите павета. По думите им и през вчерашния ден, и през днешния ден имало съвещание с премиера Бойко Борисов, отдадено на плановете за рационализация на армията.

Министърът на финансите заяви добра вест - към този момент една година (на 4 май се навършва година от встъпването на държавното управление – бел. ред.) страната се движи в вярна посока. Той уточни растежа на Брутният вътрешен продукт, намаляването дълга, растежа на приходите. По думите му стопанската система се развива с доста положителни темпове, а резултатите за тази година ще са по-добри от миналата.

Това, което се случва в страната, без значение от усещането в главите на опозицията, е позитивно и може да се мери посредством макроиндикатори, съобщи финансовият министър, след което изясни и за лидерския недостиг в опозицията.

„ Всички фалцети, употребявани в политиката, даже на днешния ден, са несъотносими към икономическото развиване “, сподели Горанов.

" Ще поработим до 17.00-17.30 часа, след това ще пием по една бира. Даже бих поканил и госпожа Корнелия Нинова, в случай че има време и не е седнала на агнешко, да пристигна и тя и да си поговорим чисто като българи ", сподели Красимир Каракачанов.

„ На този прекрасен ден - 1 май не мога да бъда изключително удовлетворен, когато чувам надали не, че страната се ръководи от някакви изроди, които стоят в задкулисието, в сянка. Опитват да се да вършат всичко друго, само че не и в интерес на жителите. В ръководството, в което вземам участие, знам какво коства всеки един разход, и не съм склонен “, добави той.

Каракачанов разяснява, че не е хубаво да се разрушава държавността. Когато ти си разрушавал основите на властта, на следващия ден на теб ще ти е мъчно, сподели той. Сред постигнатото до момента от кабинета вицепремиерът посочи обстоятелството, че 22 000 деца повече са в учебните заведения, увеличението на заплати в бранш " сигурност ", покупката на нова отбранителна техника. Той заяви, че от идната година още веднъж ще има пари за нарастване на заплатите на военнослужещите.

Вицепремиерът Томислав Дончев уточни по тематиката за митинга, че влизането в Министерски съвет не става със усилване по " Дондуков ", а през избори и посочи, че оставката за държавното управление в никакъв случай не е била проблем. Но година след изборите, някой да приканва за оставка, това е апел за някакъв различен тип народна власт, уточни Дончев. Той пое ангажимент в ускорени периоди, при съблюдаване на всички закони, да бъдат довършени всички транспортни артерии и първо кулоар 4.

По тематиката за обществените претенции Дончев сподели, че огромната задача, която стои пред държавното управление " е да се разпознават тъмните и сивите зони в обществената система ". " Сивите зони " са хората с безспорна потребност и те не са обхванати съответно от обществената система и това ни е предпочитана задача, съобщи вицепремиерът и добави, че би трябвало да се видят и " тъмните зони ", в които потъват пари, без някой да има право на тях. За да има съответно работеща обществена система, не би трябвало да разрушаваме институциите и крепежните детайли в обществото, както и да се слагат разграничителни линии в обществото, добави той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР