Томислав Дончев в Предварителните консултации по разпределянето на бюджета на

...
Томислав Дончев в Предварителните консултации по разпределянето на бюджета на
Коментари Харесай

Предварителните консултации по разпределянето на бюджета на ЕС след 2020 г. са в ход

Томислав Дончев в Предварителните съвещания по разпределянето на бюджета на Европейски Съюз след 2020 година са в ход , а след май месец ще стартират и същинските договаряния. Това уточни вицепремиерът Томислав Дончев пред Дарик, разяснявайки разпределението на европейския бюджет след напускането на Обединеното кралство .
 
Според него в хода на договарянията позициите на обособените страни ще търпят смяна.

 
Дончев не удостовери, че страната ни е съгласна да има нарастване на вноската ни в общия европейски бюджет. В хода на тези договаряния позицията на страната ни ще се прецизира, само уточни той.
 
С какво се обвързва харченето на парите , това е главното, което в този момент се разисква. Дончев даде образец, че се разисква концепцията парите да се обвързват с върховенството на закона. Но съгласно него, главният въпрос, който в този момент се дискутира е, по какъв начин се дефинира равнището на господство на закона и дали то е на нужното равнище.
 
Другият въпрос, който се разисква, е с какъв брой ще се съфинансират стратегиите от съответната страна. Според Томислав Дончев нарастване с 3,5 % е задоволително.
 
Друг въпрос, който е обвързван с кохезионната политика, е макроикономическата непоклатимост на съответната страна, уточни още Дончев.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР