Томислав Дончев от ГЕРБ направи изявление пред медиите тази вечер.

...
Томислав Дончев от ГЕРБ направи изявление пред медиите тази вечер.
Коментари Харесай

ГЕРБ пита истина или лъжа са думите на премиера относно плана за възстановяване

Томислав Дончев от ГЕРБ направи изказване пред медиите довечера. А мотив бе блиц-контролът в Народното събрание през днешния ден, насочен въпрос от тяхната парламентарна група и отговор от страна на премиера Кирил Петков.

" Днес по време на процедура за блиц-контрол в Народното събрание имах опция да задам въпроси към министър-председателя по отношение на огромното забавяне при създаването и подаването на новата версия на Националния проект за възобновяване и резистентност, текстовете на оперативните стратегии и съглашението за партньорство. Защото програмният интервал стартира началото на предходната година и аз се трежова, че огромна част, в случай че не и цялата 2022 година ще бъде нулева " , уточни Дончев. 

" Господин Петков в пленарна зала ме осведоми , изтъквам: " В отговор на вашия въпрос непосредствено мога да кажа, че проектът е предаден на Европейската комисия и тя го преглежда ". Това стана мотив да отвръщам. Защото в случай че в действителност на Европейската комисия е пратен нов проект, това е проблем и безсрамие, тъй като не може да се праща документ, който никой в България не е виждал . Или просто това не е истина. Днес представител на Европейска комисия съобщи, че проектът, с който разполагат, е подаден на 15 октомври 2021 година Това е проектът " Пеканов ", създаден от второто служебно държавно управление . В подобен случай, при изискване че Европейска комисия твърди, че проектът, с който разполага, е подаден на 15 октомври, истина или неистина са думите на Петков през днешния ден, че проектът е предаден на Европейска комисия сега и тя го преглежда ", попита Томислав Дончев. 

Той съобщи, че не обича " евтините политически внушения " и съобщи, че не е хубаво да се лъже, " изключително в Народното събрание ". 

" Заради това държание ние оттук насетне ще бъде принудени деликатно да проучваме всяка дума на министър-председателя, с цел да преценяме дали тя е истина, или неистина ", приключи Дончев. 

Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР