Томислав Дончев обича природата, планините и Пирин, обича планината не

...
Томислав Дончев обича природата, планините и Пирин, обича планината не
Коментари Харесай

Дончев е еколог, от гледна точка на обичта си към природата

Томислав Дончев обича природата, планините и Пирин, обича планината не по-малко от протестиращите , разяснява вицепремиерът пред БТВ. Той може да се дефинира и като еколог , тъй като милее за гората и планината.

Голяма част от хората излезли на улицата да стачкуват се тормозят, че се крие нещо друго зад решенията за Пирин, само че Дончев се надява това да не е по този начин. Той изясни, че съгласно документи в действителност няма нищо прикрито, а по отношение на капиталовите планове не има вяра да е по този начин .

" Взето решение за застрояване на Пирин няма. Втора кабинка, водоснабдяване, всяка стъпка предстои на обжалване и всяка група, която счита, че решението е незаконосъобразно може да го апелира ", безапелационен е Дончев.

Българското общество има доста висока протестна просвета. Това, че се случва по време на председателството, вицепремиерът не желае да го назовава рекет. " Ако има проблем в цялата работа, това е, че в Европейски Съюз нямаме началници ", изясни Дончев.

 Над 4 хиляди души стачкуват против втория въжен превоз над Банско
Над 4 хиляди души стачкуват против втория въжен превоз над Банско

Еколозите желаят оставка на Нено Димов

На въпрос корумпирана ли е страната, вицепремиерът разяснява, че в България има корупция .

" Начинът на избиране на комисия " Антикорупция " допуска да е обществен и избиран от Народното събрание . Ако разчитаме един път вечно да решим проблемите с нов орган е наивно. Наред с новите институции са нужни и други неща - гласност на всяко взето решение и разход ", добави той.

Относно речта на Доналд Туск: " На първо място ме впечатли, че беше на български. Имаше хубави послания, беше закачливо, имаше обръщение към всички аудитории. Ако някой счита, че е елементарно да произнасяш тирада на непознат език, да се опита да изнесе тирада на полски ", съобщи Томислав Дончев

" Туск има право да ни каже нещо сходно като " Стегнете се. Можете " . Много ми се желае в първите седмици на европредседателството да имаме съответни упования към него. Случва се нещо особено и изключително. Ние влизаме в дежурство по график. Има да се свърши доста работа и би трябвало да бъде на равнище ", изясни Дончев.

 Доналд Туск просълзи българите Обновена
Доналд Туск просълзи българите

Председателят на Европейския съвет разплака българите с " Отечество общително "

" Комбинирането на задължения към председателството и рутинната работа ще е предизвикателство. Мисля, че над една трета от времето ни ще бъде отдадено на европредседателството ", добави вицепремиерът.

" Министерство на вътрешните работи има потребност от пари. Като стартираме от пари за заплати, тъй като служителят на реда би трябвало да е добре обезщетен, стимулиран . Но Министерство на вътрешните работи има потребност и от доста промени. Посоката би трябвало да бъде към повече жива мощ, повече хора, които да бдят и може би по-малко администрация. Обичаме промените когато приказваме за тях. Не ги обичаме когато се случват ", съобщи твърдо той.

 Нинова желае инспекция, за какво Борисов харчи своеволно публични пари
Нинова желае инспекция, за какво Борисов харчи своеволно публични пари

Преди три седмици, Българска социалистическа партия предложили 100 млн. лв. за служителите на реда и 15 млн. за Българска академия на науките, а отговорът на ръководещите тогава е бил негативен
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР