Томислав Дончев коментира дали ГЕРБ би направил компромис за съставянето

...
Томислав Дончев коментира дали ГЕРБ би направил компромис за съставянето
Коментари Харесай

Томислав Дончев: За ГЕРБ не е успех, че е свалено правителството

Томислав Дончев разяснява дали ГЕРБ би направил компромис за съставянето на втори кабинет в границите на това Народно заседание.

„ Това зависи с какви хора ще бъде, с какъв профил, с какви цели, с какъв министър-председател. Въпросът няма смисъл, защото все едно да попитам, бихте ли се оженили, в случай че не ми кажете за кого. Не мисля, че вероятно второ държавно управление ще се случи с различен министър председател. Много пъти господин министър-председателя в оставка се самономинира за идващ министър-председател, а той, в случай че не ме лъже паметта, е на управителна роля във към момента нерегистрирана партия, само че това е техен проблем. “

Това съобщи в „ Още от деня “ по Българска национална телевизия Томислав Дончев от ГЕРБ.

„ Съвременната политическа действителност, която виждаме сега, счупи всички клишета. Да не забравяме, че това е първият кабинет в демократичната история на България, който падна в резултат на това, че е изгубил парламентарно болшинство и сполучлива процедура по избор на съмнение. Това до момента не се беше случило. Необходим е необикновен гений, с цел да обединиш безусловно разнообразни партии, които даже исторически са във омраза между тях, в името на единствената цел да нападат ръководещите “, добави Дончев.

„ За ГЕРБ не е триумф, че е свалено държавното управление. Не забелязвате, допускам, особена наслада и опиянени. Никога не сме имали цели някой да бъде свален или да получим неговата оставка. Това може да бъде единствено средство. България се нуждае от устойчиво и умело ръководство, което се употребява с безспорната поддръжка на хората, и се надявам това да се случи по един или по различен метод, само че значимото е да се случи скоро “, приключи Томислав Дончев.

 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР