Томислав Дончев и Даниел Митов са новите заместник-председатели на ГЕРБ,

...
Томислав Дончев и Даниел Митов са новите заместник-председатели на ГЕРБ,
Коментари Харесай

Томислав Дончев и Даниел Митов са новите заместници на Борисов в ГЕРБ

Томислав Дончев и Даниел Митов са новите заместник-председатели на ГЕРБ, взеха решение делегатите на провелото се през днешния ден Национално заседание на партията.

Дончев и Митов сменят на постовете актуалните градоначалници на София и Бургас – Йорданка Фандъкова и Димитър Николов, а аргументът на водача на партията и министър председател в оставка Бойко Борисов да извърши рокадата е, че по този начин те ще могат да се концентрират върху кметските си отговорности.

Новите му заместници пък ще имат повече време да се отдадат на партийните каузи, връзката със структурите на партията, срещи с членове и симпатизанти и подготовката за предварителните парламентарни избори.

Борисов съпостави освобождението им с това на някогашния втори в ГЕРБ - Цветан Цветанов, и акцентира: " Изобщо не е такава хипотезата с кмета на София и с кмета на Бургас. Напротив, те станаха в пъти по-добро място за живеене ".

Борисов обоснова новите оферти за негови заместници с препотвърждаване на позиционирането на ГЕРБ като център-дясна и евроатлантическа партия, което дефинира като значим сигнал към сътрудниците си.

" С това си предложение желая да дам явен знак накъде върви ГЕРБ, на кои страни желаеме да приличаме и към какво се стремим ", сподели още водачът на партията пред делегатите.

Двамата също насочиха послания.

" Пред България и Европа стоят тежки геополитически провокации. Трябва да имаме ясни правила. ГЕРБ декларира тези правила. С моята номинация има ясна посока ", сподели Даниел Митов, който употребява трибуната, с цел да насочи рецензии против президента Румен Радев, че е скрил признатата декларация от срещата на върха на държавните глави от групата Б9. В нея се приказва, че се осъждат нападателните дейности на Русия в Черноморието.

В документа също по този начин се показва угриженост за детонациите във военни хранилища в България, изясни Митов.



От своя страна Томислав Дончев очерта нуждата " ГЕРБ да остане политическата мощ, мислеща за общото ", упреквайки други политически сили, че " отглеждат радикални малцинства ".

" Политиката е изкуството да живеем дружно ", сподели още Дончев, призовавайки диалогът сред партиите да бъде върнат на равнището на " политическата прагматика ".



С освобождението си Фандъкова и Николов губят правото си да бъдат заместник-председатели по право и на Изпълнителната комисия, само че остават нейни членове.

Делегатите на партията утвърдиха и още промени. Като членове на Изпълнителната комисия бяха освободени Менда Стоянова, Красимир Велчев и Пламен Нунев, а от Контролната - Десислава Танева, Александър Ненков, Емил Радев, Даниела Савеклиева, Ирена Соколова и Андрей Новаков.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР